Здравеите
вчера ми звани мобилния и мажки глас ми казва аз сам кварталния трябва да доидете при мен за да ви взема книжката на следващтия ден тоест днес когато отидох при него тои ми жрачи заповед която цитирам по долу бихте ли ми казали дали това е вазможно та нали имало давностен срок парво и после след колко години са се сетили че са ми сваршили точките а и за капак св.за упр. на МПС ми бе подновено мин. година ако сам нямала точки как по дяволите е стнало това не би ли трябвало да ми баде взето изтичащото и ново да ми ми се дава?
ЗАПОВЕД ЗА ПРИЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
ПЛЕВЕН 30.01.2012г.
Като взех предвид,че
С ВЛЕЗЛИ В СИЛА НП 129/16.01.06Г-10КТ
.7916/14.09.06Г-10КТ-ПОЛУЧЕНИ 32 КТ НА 10.03.2007Г.НП
САГЛАСНО ЧЛ.157 АЛ.4 ОТ ЗДП ВОДАЧ НА КОИТО С ОТНЕТИ ВСИЧКИ ТОЧКИ ГУБИ ПРИДОБИТАТА ПРАВОСПОСОБНОСТ И Е ДЛАЖЕН ДА ВАРНЕ СВ-ТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС В САТВТНАТА СЛУЖБА НА МВР.
И ВАВ ВРАЗКА С ЧЛ.22 ОТ ЗАНН
ЗАПОВЯДВАМ
НА ОСНОВАНИЕ
ЧЛ.171 Т.4 ОТ ЗДвП-ИЗЗЕМВАНЕ НА СВ. ЗА УПР.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отнемане на с-во за управление на МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отнемане на с-во за управление на МПС
ако тези НП са влезли в сила и с тях законно са отнети контролни точки, няма срок за издаване на заповед за налагане на ПАМ по чл. 171, т. 4 от ЗДвП.
- iva_sh
- Потребител
Re: отнемане на с-во за управление на МПС
Не са ви активирани личните съобщения, така че и да питате няма да могат да ви отговорят по този начин. Та затова пиша в темата.
На въпроса - щом всички точки са ви отнети, вие де факто вече не сте водач на МПС. Изгубили сте правото да управлявате МПС и трябва да тръгвате "от нулата" заедно с пъпчивите пуберчета. Това че в джоба продължавате да стискате картончето със снимка няма никакво значение. Това е все едно да държите в джоба банкнота от Виденовото време - и на нея пише "200 лева", но не струва и 1 стотинка.
Защо са ви издали ново свидетелство ... идея си нямам. Можете да отидете и да се оплачете по този случай, но едва ли това ще ви помогне. Вероятно ще накажат някой служител, недогледал на екрана на компютъра... Интересно е как при мен изплува един фиш за неправилно паркиране (единственото ми документирано нарушение за 10-тина години), а при вас не са видели цял наръч актове...
Та... давност няма. Изгубили сте правото да управлявате МПС в момента в който е изтекъл срока за обжалване на последното наказателно постановление, с което са били отнето последните ви налични точки.
На въпроса - щом всички точки са ви отнети, вие де факто вече не сте водач на МПС. Изгубили сте правото да управлявате МПС и трябва да тръгвате "от нулата" заедно с пъпчивите пуберчета. Това че в джоба продължавате да стискате картончето със снимка няма никакво значение. Това е все едно да държите в джоба банкнота от Виденовото време - и на нея пише "200 лева", но не струва и 1 стотинка.
Защо са ви издали ново свидетелство ... идея си нямам. Можете да отидете и да се оплачете по този случай, но едва ли това ще ви помогне. Вероятно ще накажат някой служител, недогледал на екрана на компютъра... Интересно е как при мен изплува един фиш за неправилно паркиране (единственото ми документирано нарушение за 10-тина години), а при вас не са видели цял наръч актове...
Та... давност няма. Изгубили сте правото да управлявате МПС в момента в който е изтекъл срока за обжалване на последното наказателно постановление, с което са били отнето последните ви налични точки.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|