Здравейте, колеги,
Моля за мнения относно следното:
Необходимо ми е удостоверение за данъчна оценка на недвижим имот. Аз не съм собственик. Имам изрично пълномощно за осъществяването конкретно на това действие от собственика. Проблемът е, че във всички служби изискват пълномощното да бъде нотариално заверено поради незнайна причина - от краткото търсене, което направих (в ДОПК и ЗМДТ) не открих изрична разпоредба, която казва, че е необходимо нотариално заверено пълномощно.
Въпросът ми е следният : някой може ли да ми посочи правно основание за това "изискване" ?
Напълно е възможно и да греша, но все пак си мисля, че нотариална заверка се изисква по някакъв неписан обичай, съвсем по йезуитски!
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос относно издаване на удостоверение за данъчна оценка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въпрос относно издаване на удостоверение за данъчна оцен
Уважаеми господине, Пълномощното с нотариална заверка на подписа се иска в изпълнение на чл.18 ал.2 от Административно процесуален кодекс,тъй като това е регламент на административното право и отклонение от това правило може да се допуска само по силата на специална клауза в лицето на специален закон,какъвто няма.Удостоверението за данъчна оценка е административна услуга по смисъла на парграф 1 т.1 от ДР на ЗА и реда за нейното извършване е регламентиран в чл.25-59 ,във връзка с параграф 8 от Административно процесуален кодекс.
- sadiata
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|