Здравейте, Писах в темата за НЕобжалваемите постановления, но не получих никаква помощ до момента. Вече не ми остава време и ако пускам жалба трябва да е до сряда. За хората които ще започнат да ме нападат и да ми казват че пиша глупости както вече направи един, искам да ви кача че съм на 24 години и си нямам идея от право. Но това не ми пречи да се опитвам да разбирам и използвам законите на България. Дори вече един път съм бил в съда за подобно наказателно постановление което спечелих и то беше отменено.Да минем към въпроса ми.
Обжалвах в КАТ административното ми нарушение и представих доста доказателства в моя полза. С което очаквах да бъде отменено. Но интересното е че вместо това ми сложиха най минималните глоби които съществуват. За не спиране на стоп 20лв и 7 точки и за не включени къси светлини 20лв, за да не мога да обжалвам повече и с една дума ми затвориха устата. Чудя се дали да се пробвам в съда, на 19.12 си взех постановлението и сега би трябвало до 28 да ми е срока за обжалване нали така? И искам да попитам понеже си нямам идея от право, а в основата на обжалването ми е че полицаите не ме виждат мен и знака и доказвам тяхното местоположение и че от него нямат видимост за да ми съставят акт за това нарушение и в тоя ред на мисли мога ли да ползвам че при съставянето на акта е нарушен чл. 40 (1) от ЗАНН (Актът за установяване на административното нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.)
А самото обжалване смятам да започна така ? -
На основание чл. 6 ал. 1 от Конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, чл. 4, ал. 1 от Конституцията, чл. 120, ал. 1 от Конституцията и чл. 59, ал. 1 от ЗАНН обжалвам в законоустановения срок Наказателно постановление № 1237/11 от 07.12.2011г. , издадено от началника на РПУ-************, като считам горното за неправилно и незаконосъобразно и съображенията ми за това са следните:
И по какъв начин мога да използвам, че в административното нарушение фамилията на този който го съставя е една, а после в наказателното постановление фамилията е различна - Маринов/Марков ?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НП обжалване - помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НП обжалване - помощ
Не знам каква е целта на този форум, за пръв път ми се случва в форум никой да не се опита да помогне. Срока ми изтича днес и няма да обжалвам. Но остава един последен въпрос след като омбудсмана Константин Пенчев атакува пред Конституционния съд чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ и ако крайния резултат е установяване на противоконституционност, ще може ли да се обжалват наказателни постановления със задна дата.
- BladeMast6r
- Нов потребител
Re: НП обжалване - помощ
BladeMast6r написа:Не знам каква е целта на този форум, за пръв път ми се случва в форум никой да не се опита да помогне. Срока ми изтича днес и няма да обжалвам. Но остава един последен въпрос след като омбудсмана Константин Пенчев атакува пред Конституционния съд чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ и ако крайния резултат е установяване на противоконституционност, ще може ли да се обжалват наказателни постановления със задна дата.
Не сроковете не се удължават.Изтече ли 7-дневния срок не можеш да го обжалваш.
- bobonikolov
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|