каква е глобата за каране на мотоциклет без регистрционни табели от Правоспособен водач (категория А), с каска, с гражданска отговорност?
Любопитствам колко би ми коствало да разходя мотора и ме сгащят някъде
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
каква е глобата за каране на мотоциклет без номер?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: каква е глобата за каране на мотоциклет без номер?
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
- Гост.
- Старши потребител
Колега, не си махай регистрационнатА табелА, а просто си залепи едно черно тиксо върху две цифрички на номера. Така няма да те щракат камерките в гръб. Тогава глобата ти е 50 левчета и е без лишаване от правоуправление - чл.183, ал.(4), т.11.
Съветът тук е безплатен!
Съветът тук е безплатен!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Да....ама"кат го спрат куките"с тез лепенки ... ...
Bardus rogo scire
- sta-nev
- Младши потребител
С лепенки, ама с рег-табела на мАторЯ- глоба 50 левчета!
Без рег.табела на мАторЯ - глоба от 50 до 200 левчета и книжката на трупчета от 1 до 6 месеца!
Ста-нев, кое избираш?
Без рег.табела на мАторЯ - глоба от 50 до 200 левчета и книжката на трупчета от 1 до 6 месеца!
Ста-нев, кое избираш?
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
ясно, благодаря за отговорите.
разходката ще ми излезе солено, ще си карам мотора на село
- naughty
- Потребител
naughty написа:ясно, благодаря за отговорите.
Е къде ти е номера?
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
не съм го регистрирал изобщо. ползва се на село
- naughty
- Потребител
naughty написа:не съм го регистрирал изобщо. ползва се на село
Е как тогава имаш Гражданска отговорност? Горе си писал че имаш?
То остава и книжка да нямаш и от едно засичане и спиране на хилядарка не можеш се спреш от глоби.
- nikiboy
- Потребител
застраховка гражданска отговорност няма нищо общо с регистрацията в КАТ
- naughty
- Потребител
naughty написа:застраховка гражданска отговорност няма нищо общо с регистрацията в КАТ
Ъъъъ и какъв номер записва на полицата или викаш моторите ги драскат на кой на кило , кой на метър
- sava
- Потребител
Все се чудя на такива търсачи на силни усещания.
Онзи ден си лежа на плажа, и общо взето три компании ( в ляво, в дясно и отгоре ) все разказваха катаджийски истории.
Единия "тарикат" обясняваше, как го спрели и го хванали без гражданска, ама полицаите го съжалили и му казали да отиде да си направи ГО и да я занесе в КАТ, пък акта щял от 400лв ( за без гражданска ) да слезе на 50-60лв - че не я носи в себе си и не е залепил стикера.
Другия "тарикат" разказваше, че е открил топлата вода - спрели го, а той нямал преглед. Глобили го 40лв, а той вече открил топлата вода обясняваше на аверите си - дето ще треперя да не ме спрат и за едно спиране давам 40лв за акт, по-хубаво да си мина прегледа за същите пари.
Третия пак разни случки кой къде какво.....
Та се чудя, макар и на село, ще мине някой заблеян, ще те чукне по моторчето, та ако си късметлия и кара БМВ Х6 или подобно МПС, после ще пуснеш пак тема тук с въпрос " съдят ме за щети 5000лв+съдебни разходи 2000лв, какво да правя".
Онзи ден си лежа на плажа, и общо взето три компании ( в ляво, в дясно и отгоре ) все разказваха катаджийски истории.
Единия "тарикат" обясняваше, как го спрели и го хванали без гражданска, ама полицаите го съжалили и му казали да отиде да си направи ГО и да я занесе в КАТ, пък акта щял от 400лв ( за без гражданска ) да слезе на 50-60лв - че не я носи в себе си и не е залепил стикера.
Другия "тарикат" разказваше, че е открил топлата вода - спрели го, а той нямал преглед. Глобили го 40лв, а той вече открил топлата вода обясняваше на аверите си - дето ще треперя да не ме спрат и за едно спиране давам 40лв за акт, по-хубаво да си мина прегледа за същите пари.
Третия пак разни случки кой къде какво.....
Та се чудя, макар и на село, ще мине някой заблеян, ще те чукне по моторчето, та ако си късметлия и кара БМВ Х6 или подобно МПС, после ще пуснеш пак тема тук с въпрос " съдят ме за щети 5000лв+съдебни разходи 2000лв, какво да правя".
- nikiboy
- Потребител
Проблемата за нашето село, нашия бит и култура:
"... То у нашто село книжка, гражданска и данък не треба... Закони нема, съд нема... е туй си е то нашто село... А Вие, таме у градо, като знаете, спазвайте си ко треба..."
"... То у нашто село книжка, гражданска и данък не треба... Закони нема, съд нема... е туй си е то нашто село... А Вие, таме у градо, като знаете, спазвайте си ко треба..."
-
doxa - Потребител
sava написа:naughty написа:застраховка гражданска отговорност няма нищо общо с регистрацията в КАТ
Ъъъъ и какъв номер записва на полицата или викаш моторите ги драскат на кой на кило , кой на метър
регистрационният номер не е задължителен реквизит на гражданска отговорност. например купуваш кола от Горубляне и правиш застраховка при продавача. Номер НЕ се вписва. Имам такава полица пред мен. За регистрация в КАТ се изисква ГО. Предоставяш такава БЕЗ номер защото такъв получаваш след регистрацията. Ако все още не си уверем погледни тук http://www.sdi.bg/onlineInsurance/ , пробвай да направиш ГО и погледни какво пише за полето регистрационен номер.
- naughty
- Потребител
doxa написа::lol: Проблемата за нашето село, нашия бит и култура:
градски,
става дума за кросов мотор, който се кара в гората.
на нашето село няма регистриран мотор, това е за 'гражданите'
- naughty
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|