начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

забраната за пътуване в ЕС на "Длъжници"

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: забраната за пътуване в ЕС на "Длъжници"

Мнениеот glasotnaroda » 19 Юни 2010, 08:03

chadel написа:Банковият кредит е модифицирана форма на заем. Правната сделка е заем или още mutuum. Полемики от лаици относно правната същност на заема са безсмислени,смятам. Иначе и аз съм съгласен с ВАС, че ПАМ по ЗБДС противоречат на ДЕО, но също така съм съгласен и с калахан, че длъжникът има прекалено много възможности за шикалкавене в изпълнителния процес. Трябва по-крути мерки, дори и принудителен труд трябва да се въведе (лично мое мнение), колкото и да е недемократично. Един да си пие, друг да му плаща, какво да се прави, балкански синдром! Изходът - Терминал 1 и 2 на Летище София.

когато някой ти даде временно нещо КОЕТО Е ИМАЛ
то това нещо следва да се върне + евентуална компенсация за времето в който собственика е бил лишен от това нещо
та ей това е заема

когато банката създаде пари просто с тракане на клавиши просто защото държи ТВОЯ подпис на договор за кредит това значи че банката НЯМА ПАРИ.
всъщност лекото МОДИФИЦИРАНЕ на горния заем за да се получи банков кредит се състои в следното:
Банковия кредит е узаконена измама с която банките получават ЛИХВЕНА ПЕЧАЛБА за имущество което нямат!

последната модификация общо взето противоречи на:
логиката
чувството за естествена справедливост и баланс
интересите на обществото като цяло и на отделните индивиди - кредитополучатели

иначе и аз съм съгласен че който пие - той ще плаща - съгласен съм!
банкерчетата ще платят! ЩЕ ИМ ПРЕДЯВИМ СМЕТКАТА! за всичко!
glasotnaroda
Потребител

Предишна

Назад към Административно право