начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Спиране на АНПроизводство

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на АНПроизводство

Мнениеот irenna » 31 Май 2010, 13:59

Здравейте, управител съм на фирма. Срещу мен едновременно от ТД на НАП в нашия град , имам издадено наказателно постаноление , което е в процес на обжалване и ревизионно производство с издаден Ревизионен акт. РА, също го обжалвам. Мога ли да искам от съда да спре административно- наказателното производство, докато излезе Решението на съда по ревизията. Имам основание да смятам, че РА ще бъде отменен. А въз основа на неговите констатации ми издадоха и НП. По този начин мисля че ще мога да оборя и констатациите по НП. Но незнам юридически възможно ли е АНП-во да се спре до завършване на обжалването на ревизионния акт. Предварително благодаря, ако някой ми пише.
irenna
Младши потребител

Re: Спиране на АНПроизводство

Мнениеот andy70 » 01 Юни 2010, 10:19

Само в една хипотеза може да се спира АН производство - при наличието на обстоятелствата по чл.43, ал.6 от ЗАНН - преди издаването на НП когато нарушителят след щателно издирване не може да бъде намерен.
За производството пред съд по разглеждане на жалби срещу НП се прилага НПК.
А там няма основание за спиране на АН производство до обжалването на ревизионния акт. Може да бъде спряно само ако са налице хипотезите на чл.25 и чл.26 от НПК, каквито в случая няма.
А ревизионния акт обжалван ли е по административен ред?
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот irenna » 01 Юни 2010, 10:28

Да , в момента тече процеса пред ОУИ- Пловдив
irenna
Младши потребител

Мнениеот andy70 » 02 Юни 2010, 16:52

Ако ревизионния акт бъде отменен при обжалването му по административен ред или при съдебното обжалване, но през това време НП е влязло в сила, то в 2-годишен срок може да поискате възобновяване на АН производство на основание чл.70 б."в" от ЗАНН.
Успех!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Административно право