начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Обжалване на наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалване на наказателно постановление

Мнениеот idalgo » 18 Мар 2009, 10:08

Парадоксът с Аспарухов мост е огромен. Разрешена скорост от 50 км/ч, а реален поток със средна скорост от 80 км/ч. Когато има проверяващи и водачите смъкнат на 50 км/ч се образува огромна колона и затлачване на движението много под 50 км/ч. Така е зашото Аспарухов мост е единственото съоръжение което свързва двете части на града. Играе роля и на централна улица и на околовръстен път. Обикновено разстояния които са на 3-4 километра едно от друго от двете части на града се свързват чрез Аспарухов мост в маршрути от 15-16 километра с време на преминаване от половин час. Отдавна е крещяща нуждата от втори мост свързващ крайбрежната част на града. Парадокса разбира се не е само единствения мост, но и тесните улици, ставащи все по тесни след извършване на новото строителство през последните години и огромната армия от коли в централната част на града задръстили всички улици и малкото места за паркиране. Според мен държавата най-напред трябва да хармонизира живота на своите граждани и след това да изгражда разумни закони, които да регулират живота, а не да го правят едно малко безумие.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот idalgo » 18 Мар 2009, 14:17

Не бих искал да прекалявам - все пак това е правен форум - но не мога да се въздържа да отбележа пълната неадекватност в политиката по изграждане на пътища между отделните квартали. В повечето случаи с по едно платно в посока - протяжни задръствания, въпреки че все още няма застрояване около тези пътища и могат да се разширят до необходимите размери за облегчаване на проблема с трафика.
Около основните пътни артерии с по две платна в една посока, също напоследък се изградиха строежи които правят невъзможно жизнено важното разширение на тези магистрали. Варна просто страда от липса на далновиден подход в изграждането на градската инфраструктура и не виждам в скоро време да се оправи все по-задълбочаващия се проблем с трафика.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот bobi-12 » 18 Мар 2009, 14:33

A kакво ще кажете по повод тази жалба ;Моля да приемете ,че не следва да бъде отменена заповедта на Директора а само постановената с нея административна мярка.Как може да се възприеме и тълкува това.Става въпрос за писмена грешка или ......
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот bobi-12 » 21 Мар 2009, 12:33

Какво значи самонадеяност ,нима ВАС няма да обърне внимание на така написаната касацинна жалба от този юрист.
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот idalgo » 26 Мар 2009, 12:55

Извинявам се, но отново искам да попитам в какве нормативни документи е записано, че ограничението на скоростта върху Аспарухов мост е 50, а не 80км/ч
Например на Google Earth тази отсечка от пътя е отбелязана с оранжево, като част от магистрала Черно море. Приема се като част от магистралата където ограничението е 80 км/ч.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот nikodim77 » 26 Апр 2009, 03:09

Задравейте, term70
Ще си позволя да изложа и моето виждане по поставената от вас тема.
Тъкмо щях да започна с първото, което ми хрумна а именно, че непознаването на закона ( в случая наредбата) не оправдава нарушителя и рекох да по прочета туй онуй и веднага се поправям.
Да мисля, че при обжалване на НП то ще отпадне но само в случай, че на нарушителя (какъвто се явява готвача) не муе била предоставена длъжностна характеристика или какъвто и да е друг документ упълномощаващ го да води дневника визиран в чл.37, ал.2 от наредба №7 ,която Вие цитирате в питането си, което е задължение на ръководителя на предприятието (фирмата), в която готвача упражнява свойте задължения. Тук ще добавя, че на предстоящето дело по обжалване на НП бихте могли да представите работодателя на готвача в качеството на свидетел, като преди това го убедите, че няма от какво да се притеснява, и че в съда никой няма да му търси отговорност за допуснатото и от него нарушение.
Бих желал да добавя и още: Потърсете внимаелно какви процесуални нарушения са допуснати при съставянето на акта за установяване на нарушението – обект на НП. (не вярвам да няма такива) освен това запознавайки се с материалите, които биха ми помогнали да напиша настоящето аз не открих въпросната наредба №7/ДВ бр.40/2000г.,
И за това не мога да бъда по-конкретен но ще си позволя още един съвет. Проверете дали цитираната от вас наредба №7/ДВ бр.40/2000г не е отменена на по-късен етап с друга такава или друг нормативен документ и ако се окаже така, и акта въз основа, на който е издадено НП се е основавал на наредба №7/ДВ бр.40/2000г. а е съставен след годината на отмяна, то той е напълно незаконосъобразен и в грубо нарушение на закона, и всеки уважаваш себе си съд следва да отмени това абсурдно НП. Да не забравяме, че наказващия орган също е длъжен преди издаване на НП да провери законосъобразността на и обстоятелствата по съставяне на акта въз основа, на който е издал НП. (а това май го правят през пръсти) Но все пак дори и да не е отменена мисля, че е достатъчен аргумента, който Ви изложих по-горе свързан със запознаване на готвача със задължението по смисъла на чл.37, ал.2 от тази наредба №7.
Давайте смело в обжалване на НП. Ще се радвм ако съм бил полезен.
Все пак вижте и др. мнения по въпроса защото аз не съм юрист по образование.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот parad0x » 27 Апр 2009, 13:13

Здравейте,

незнам дали това е правилното място но понеже виждам отговори от вчера и линка на темата е на първо място в google реших да попитам тук. Имам проблем и в момента размишлявам дали да обжалвам издадено ми НП или не. Но това е по-спешно за да знам какво да правя, интересува ме 7 дневния срок за подаване на жалбата срещу НП какъв е, в календарни или работни дни и ако е в календарни важи ли правилото за официалните празници, когато с признава първия работен ден след тях? Понеже това ми е по-спешно няма да пиша подробностите по случая и в зависимост от отговора ще ги вмъкна като edit по-късно. Предварително благодаря за помощта!
parad0x
Нов потребител

Мнениеот fani_i » 27 Апр 2009, 17:55

Срокът е 7 календарни дни. Тече от деня, следващ връчването на НП, изтича на седмия ден - до края на работното време на КАТ или по пощата (клеймо от същата дата) ще трябва да внесете жалбата си в КАТ, служебно я изпращат на съда.
Ако срокът изтича в неприсъствен ден, брои се първият работен ден след него, т.е. това Ви е последна възможност да го спазите.
fani_i
Потребител

Мнениеот parad0x » 28 Апр 2009, 11:19

fani_i написа: Ако срокът изтича в неприсъствен ден, брои се първият работен ден след него, т.е. това Ви е последна възможност да го спазите.

Много благодаря fani_i точно това исках да знам, дали имам като възможност първия работен (присъствен) ден след почивни дни и официални празници.
parad0x
Нов потребител

Мнениеот idalgo » 12 Май 2009, 19:36

Не виждам никаква справедливост в това да оставам два месеца без кола - считайте безработен - заради това че са ме заснели веднъж да минавам през Аспарухов мост с 90 км/ч, при положение че за 30 години не съм причинил нито едно пътно произшествие. Всеки ден карам по Аспарухов мост и поне половината шофьори редовно превишават тази скорост. С 50 км в час не се движат дори градските автобуси. Живеем в страна на абсурдите.
idalgo
Нов потребител

Мнениеот fani_i » 12 Май 2009, 22:44

Точно защото никой не вижда справедливост в спазването на елементарни правила, които при това не изискват никакво усилие, миналата нощ щях да си остана на магистрала Хемус заради захвърлена на платното стара гума, но се разминах с малко (поне засега установените) повреди на колата.
На бензиностанцията разбрах, че и други преди мен са спирали да си оглеждат колите по същата причина, но можеше да стане и страшно меле от нищото.
Така щяхте да ми липсвате всички тук :(
fani_i
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 13 Май 2009, 09:27

idalgo каза:
Всеки ден карам по Аспарухов мост и поне половината шофьори редовно превишават тази скорост. С 50 км в час не се движат дори градските автобуси. Живеем в страна на абсурдите

Ето в това ни е проблема! Защото страната на абсурдите я създаваме ние самите с масовата си безотговорност. Някой от нас е поставил някакъв идиотски знак, превръщайки го в закон, друг седнал да разсъждава дали знака не е идиотски и го нарушава, вместо да се постарае знака да бъде сменен с адекватен на обстановката. Така се прави в правовата държава! Ако нещо не ти харесва в законите - атакуваш го по законния ред! Така се върви напред...
Прочее, лично аз, при цялото си уважение към правилата, едва ли бих карал с 90 на Аспаруховия мост! Та аз не бих могъл да я удържа колата с такава скорост на този прав и равен пътен участък. :)
plamen_penev
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право