начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Силите на терора при действието на УБДХ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Силите на терора при действието на УБДХ

Мнениеот Star_doznatel » 01 Апр 2009, 07:20

Върни се тук, в темата, на стр 1 и прочети внимателно какво предлагам. Ще го посоча и тук:
Чл. 39.
====================
3/ Ако нарушителят откаже да подпише акта, то той се представя в Районният съд по местоизвършване на нарушението веднага.
======================
Чл. 41. 1/В случаите на чл. 17, ал. 1 и чл. 39, ал. 3, по определяне размера и вида на наказанието се произнася съответният Районният съд.
=============
Чл. 42 1/Районният съдия еднолично в открито съдебно заседание разглежда внесената от актосъставителя преписка веднага.
2/Преписката се разглежда в присъствието на нарушителя, като при нужда се призовават или довеждат свидетели. Филмираните действия по установяване на нарушението са доказателство.
3/Нарушителят има право на адвокатска защита.
Чл. 43. 1/ В случаите на отказ да се подпише акта и оспорване действията и констатациите на актосъставителя пред съда, то съдът проверява акта с оглед на неговата законосъобразност и обоснованост и преценява възраженията и събраните доказателства, а когато е необходимо, извършва и разследване на спорните обстоятелства.

===================
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 01 Апр 2009, 09:03

Но уважаеми Star_doznatel! Ние говорим за тук и сега! За наличието на "едноинстанционно производство" у нас... Тук и сега! И в разрез с европейските норми.
Иначе няма лошо във вашите идеи, дори ги намирам за доста демократични, но те не тероризират гражданите към настоящия момент...
Прочее, не видях в идеите ви процедурата по инстанционния контрол. Вие сте спрял в посоченото до районния съдия. Полицаят все пак не е съд, нали така?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 01 Апр 2009, 13:12

Но все пак - става въпрос за нарушение. Щом съдията се съгласи с полицая /всъщност не само с полицая, а въобще с контролния орган/ или с гражданина - стават двама. Трети, не смятам за необходим. Повтарям става въпрос за нарушение. За относително леко наказание. По вашата логика .... контрол на контрола и така .... и на Господ следва да се предвиди контрол.

А, че това го няма тук и сега... Аз правя каквото мога.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 01 Апр 2009, 13:39

Е! Моето мнение е различно...
Аз гледам на съда като на нещо отделно от администрацията и нейните спорове с гражданите. Като на гарант на правото в държавата. Като самата Държава! Той е, който трябва да е пунктуален, за да реализира смисъла и същността на правовата държава. Съдът, казвам, не може да се явява "втора инстанция" на когото и да било от изпълнителната власт. Той е Съдът!
Така мисля, Star_doznatel. И ако не го разбират и управляващите, значи сме "за мустака"...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот dino6506 » 09 Май 2009, 00:11

брррр мноо емоция ... дали пък държавата не е само Съда , но и административните органи и др.институции - няма лошо да работят в синхрон - като части от едно цяло - нищо че в случая който се дискутира , не можа да се стигне до изпълнения като тези на 10.01.1997г.... то и не можеше да стане де - обективните и субективни предпоставки вече не са налице - темата го доказва - мисли се - и във форума , а явно и на други места , какво е нужно и какво е възможно ... като става дума за бити "деца" , се сещам за циганите дето пращат хлапета да крадат - тия дето са ги пратили "децата" са за във ... и жалко че не се чу /пак/ за наказани организатори ... и не че няма за какво :mrgreen:
dino6506
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 10 Май 2009, 09:14

dino6506 каза:
...като става дума за бити "деца" , се сещам за циганите дето пращат хлапета да крадат...

Изключително грозно и непочтено внушение... Ще ми се да мисля, че просто ви се е изтървало от клавиатурата без да го помислите dino6506!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот dino6506 » 11 Май 2009, 00:21

дано не засягам някого лично , но при всички случаи тук , ключовата дума е ОТГОВОРНОСТ - надявам се сега съм ясен . Уверявам Ви запознат съм отблизо и със психологията на тълпата , и с "децата" с маски а и с ромчета съм поработвал - все за същото става дума , като наречеш нещата с истинските им имена и се стигне до ключовата дума , почва едно увъртане , един вой ... никъкви внушения не правя ... за непочтен не се считам - само малко грубоват /ненежен/ и леко прям
dino6506
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Май 2009, 08:37

dino6506 каза:
... ключовата дума е ОТГОВОРНОСТ

Не dino6506, ключовата дума е "правова държава"! Или "полиицейска"?
Истина е, че на площада имаше провокатори.
Истина е, че те нямаха табелки с имената на поръчителите.
Истина е, че тези провокатори не бяха отстранени от полицията, за да дадат повод за масов и безогледен бой над тълпата.
Истина е че, нашият законодател е приел, че в подобни случаи ("масови безредици") могат да бъдат млатени деца.
Истина е че, нашият законодател е приел че в подобни случаи могат да бъдат млатени видимо бременни жени.
Защтото властта им е застрашена!
И прочие, все едно дали сте учил doc03 психология на тълпата или квантова механика. И все едно дали сте бил там или пред телевизора... Този факт с нищо не променя факта че децата бяха бити (не само лумпените и дори не съвсем!) а след това и осъдени без право на защита и обжалване...
Другото е обикновена демагогия на насилника над жертвата. Сигурно знаете, че и май-гнусния убиец има собствено оправдания за поведението си.
Последна промяна plamen_penev на 12 Май 2009, 09:16, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Май 2009, 09:05

Моите уважения към личността и разбиранията ви doc03 - те не се различават съществено от моите, но не мога да не отбележа, че са ви много объркани понятията! Или смятате, че тук във форума влизат неграмотници... Не можете да отъждествявате елементи от правовата държава (такава сме по Конституция, вярвам че сте я чел?) с примитивните реакций на убиеца ... с брадва. Не можете да оправдавате непремерени действия на Държавен орган с тъпоумието на престъпната психика. Държавата - това съм И аз и не съм съгласен да ме приравняват с отрепките по българските градове и села, които създаде и намножи лошата работа (Боже, казах "работа"!) на правозащитните органи в страната. За пледоарията ви в полза на биячите пред Народното събрание (предаваха го на живо по една телевизия в интернет и трудно ще ви е да ме манипулирате!) ще кажа само, че е слаба и неподкрепена с доказателства. Електрошока на дъщеричката ви не е доказателство... Но не мога да отрека, че побоя в комбинация със следващото прилагане на коментирания в тази тема УБДХ, все мерки приложени от познавачите на "психологията на тълпата", доведоха до светкавични резултати! От около 2000 човека в деня на полицейското насилие (толкова беше вашата "тълпа", господине, а численото превъзходство май си беше в полза на 1000-та полицаи с каските и бронежилетките!) спадна на 500 на следващия и протеста беше унищожен за чест и слава на психолозите на полицията... Или на някоя партийна централа, чиито заповеди, може би, полицаите са изпълнявали?
Де да се борехте така и с престъпниците...
Последна промяна plamen_penev на 12 Май 2009, 12:15, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Май 2009, 10:03

Пенев,
гражданино и другарю.

Тъй като престоят Ви тук е повод и за лично обръщение, нека да не се заблуждаваме.

Преди време Ви кандитатирах полу-на шега, по-лу на сериозно за Вицепрезидент на господина Керелов.

В действителност, Вие имате потенциал, особено в частта за ораторското начало.

Но, нека да бъдем реалисти.

Коя власт иска да бъде свалена?

Единствено комунистическата власт се свали сама, но това е самоубийството на Христос, в политически вид.

След като предлагате нещо дясно, нещо либерално, нещо социо-психо ориентирано, нали се сещате, че след като вземете властта, няма да я предоставите на народа, а наоборот - ще започнете безсмислените си упражнения на тема "Човекът и новото време" - дъвкани, дъвкани до безсмислие идеи.

След като е очевидно предимството на изкуствената религия "Комунизъм", за разлика от отживялата се Католическа и Православна схизма, защо трябва да чакаме още една-две световни войни, между впрочем термоядрени, със цялата магия на радиационното облъчване и т.н.

Впрочем, когато Господ е раздавал акъла, всички знаем къде е бил Адам - ако не знаете, да Ви кажа.

Протестирал е, ето какво е правил.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Май 2009, 10:21

Извинете ме doc03! Не съм бил прав за "неграмотниците"... :oops:
plamen_penev
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право