начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Мнениеот dimiteto » 30 Апр 2009, 22:40

Здравейте, случаят е следния:
Брата на баба ми няма никакъв документ за самоличност (същият е изтекъл преди 25 г. и човека въобще не го е подменял). За това разбрахме съвсем скоро и се заехме да му вадиме лична карта за да може да получава поне социална пенсия. Въпроса ми е дали човека, ще има някакви проблеми при издаването на лична карта, освен предвидената глоба? Достатъчно ли е към заявлението да се приложат само стария паспорт и акта за раждане? Сега човека живее на различен адрес от посочения в стария паспорт.
Благодаря ви предварително.
dimiteto
Младши потребител

Re: Изтекъл документ за самоличност преди 25 години

Мнениеот Гост. » 02 Май 2009, 18:47

Симпатяга. Ей, на това казвам принципен човек. :lol:
Подминавам въпроса, как не е уловен този момент по-рано и отговарям, че според мен не би трябвало да имате други проблеми.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimiteto » 02 Май 2009, 22:23

Разбрахме го когато си счупи крак и трябваше да лежи в болница. До тогава все казваше, че е добре, има пари и от ништо не се оплаква :roll:
dimiteto
Младши потребител

Мнениеот dimiteto » 05 Май 2009, 12:39

doc03 написа:Само че ако иска да си смени постоянния адрес с нов, от група "ДС" при РУ-МВР (паспортното де) ще му искат бланката с постоянен адрес, заявен в общината, а в общината ще му искат документ от МВР, че е той и пак обратно. Ама това е в София. Ако човекът не живее в София - няма грижи. Най-вероятно и глоба няма да има.

В стария паспорт е посочен един адрес, а той сега живее на друг постоянен адрес. Та и аз се чудех, дали първо не трябва да се мине през общината (района) или направо в заявлението за лична карта да пишеме новият адрес и да отиваме в паспортното. Човека иначе си е от София.
П.С. А в общината (района) какъв е реда за промяна на адреса и какви документи ще ни трябват?
Благодаря ви.
dimiteto
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Май 2009, 12:41

doc03 написа:Само че ако иска да си смени постоянния адрес с нов, от група "ДС" при РУ-МВР (паспортното де)

Хаха, doc03 изписвай я авбревиатурата "БДС" - Български документи за самоличност, че с това "ДС" - ей сега ще наскочат, разни ми ти вестникари, разбрали-недоразбрали да раздават анатеми. :lol: :lol:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Назад към Административно право