начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Kak se objalva Nakaz. postanovlenie na KAT?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Kak se objalva Nakaz. postanovlenie na KAT?

Мнениеот r.marinov » 17 Яну 2005, 13:49

Zdraveite,
Dali niakoi znae kak to4no moga da objalvam nakazatelno postanovlenie na KAT? Molia vi ako niakoi e objalval pratete go na maila, triabva mi kato forma. Blagodaria!
r.marinov@lex.bg
r.marinov
Нов потребител

Re: Kak se objalva Nakaz. postanovlenie na KAT?

Мнениеот shisha » 17 Яну 2005, 15:57

s iskova molba do raionen sad. Obrazecat struva pari, zashtoto zavisi kak shte go podadesh i kakvo shte pishe v nego za da spechelish deloto
shisha

Мнениеот r.marinov » 17 Яну 2005, 17:43

Kak izglejda tazi molba? Kolko pari priblizitelno? Akta mi e za slednite naru6enia: 1. Karam s tumni stukla; 2. Bez kolan. 6te objalvam nak. postanovlenie, za6toto iskat da mi vzemat knijkata poradi lipsa na to4ki, a mi kazaha 4e ako objalvam, 6te mi ia vurnat dokato izleze re6enie. Estestveno do togava 6te si opravia to4kite, taka 4e dori da zagubia deloto, ne e osobeno vajno.
Mislia da objalvam tova 4e ako naistina stuklata mi sa tumni, to kak puk sa me videli 4e sum bez kolan i obratnoto. Za informacia, minah kanali s kolata i stuklata ne sa tumni.
r.marinov
Нов потребител

Мнениеот kazuist » 17 Яну 2005, 18:24

Ти му прати една "искова молба", вместо жалба, пък съдията само като я види как е озаглавена, трудно ще му е да чете какво пише в нея. Пък и пари седнал да иска...
kazuist

Мнениеот dani » 20 Яну 2005, 13:41

Пише се жалба. А в твоя случай май не можеш да минеш и без адвокат.
dani
Младши потребител

Мнениеот scribtor » 20 Яну 2005, 22:45

Първо гледай да не си изпуснеш срока за жалбата, който е седемдневен от връчването на НП. После си хвани адвокат, ама ама гледай да не е някакъв дето ще ти напише искова молба, щети вземе пари за ДТ- дето я няма и хонорар - повече от глобата. За успокоение - обикновенно падат заради процесуални нарушения, но това много да не те успокоява. Успех!
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот Anastassia Terzieva » 21 Яну 2005, 00:22

Вижте сега проблемът ви не е само в жалбата... става дума за съдебен процес все пак, не е само подаване на документи.
Моля да не го приемате лично но проблемът ви има и една друга страна:
Днес гледах един човечец, който беше решил да се оправя сам - в случай аналогилен на вашия, ами какво да ви кажа - за всяка работа си има специалисти -ако не знаете английски няма да се опитвате да го говорите предполагам...
с правото е същото - термините са повече от запетайките в текста, немалко от общопотребимите думи имат малко по-различно значение от това което влагат хората в свободен разговор - ако искате да се излагате това е начина... ако искате да раздразните съдията - бинго - точно това е начина...

Влезте и в едно две съдебни заседания и ако от това което видите и чуете разбирате над 80% от смисъла на това кой какво казва и защо го казва... е тогава може би в този случай не ви трябва адвокат, ...но само тогава и само може би.

Успех на делото,

ако не сте пропуснали срока за обжалване разбира се.

С най-добри чувства: А.
Anastassia Terzieva

Назад към Административно право