Чл.4.Медиацията се осъществява от физически лица...
Чл.8.Медиатор може да бъде само дееспособно лице,....
ВЪПРОС:Какво образование трябва да има медиатора?Може ли да бъде с
висше педагогическо образование? Откъде мога да се информирам по-подробно?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закон за медиацията
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Закон за медиацията
§ 1. В срок 6 месеца от влизането в сила на закона министърът на правосъдието приема стандарти за обучение на медиатора, Процедурни и етични правила за поведение на медиатора и създава и поддържа Единен регистър на медиаторите. § 2. Изпълнението на закона се възлага на министъра на правосъдието.
Аз не бях обърнало внимание, че не се изисква висше юр. образование, както е например в ЗННД и проекта за частното изпълнение.
Аз не бях обърнало внимание, че не се изисква висше юр. образование, както е например в ЗННД и проекта за частното изпълнение.
- Пионерче
Мда..... което е много важен пропуск, които позволява на всяка мутра да стане медиатор и да си легализира доходите от рекет и изнудване, просто страхотно!!!...., да не говорим че как точно ще им помогне да се споразумеят извънсъдебно след като не може да им направи дори кратко компетентно сравнение на преимуществата и недостатъците на двата метода за разрешаване на спора или конфликта.
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
KoleJke Anastassia , НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ МУТРИТЕ>>ТЕ СИ ИМАТ АДВОКАТИ И КОНСУЛТАНТИ ; ))....
- младежа
tova NE GI PRAVI YURISTI... OBSHTO VZETO TE SI POLZVAT ADVOKATITE ZA DRUGI CELI NALI TAKA :))))))
EDVA LI SHTE SE OTDADAT NA BLAGOTVORITELNOST ILI SAMOOBRAZOVANE V TAZI OBLAST, PROSTO SUM LEKICHKO INFORMIRANA ZA PRAKTIKATA I V DRUGI DARJAVI KUDETO SA SE PRINUDILI DA NALOJAT POST FAKTUM OGRANICHENIA I OBRAZOVATELEN CENZ ZA MEDIATORITE IMENNO ZA DA OGRANICHAT TOVA IAVLENIE ZA KOETO SPOMENAH GORE, NE SE OPITVAM DA OTKRIVAM TOPLATA VODA :-))))))))
IZVINIAVAI I ZA LATINICATA I ZA GLAVNITE BUKVI :-))))))
EDVA LI SHTE SE OTDADAT NA BLAGOTVORITELNOST ILI SAMOOBRAZOVANE V TAZI OBLAST, PROSTO SUM LEKICHKO INFORMIRANA ZA PRAKTIKATA I V DRUGI DARJAVI KUDETO SA SE PRINUDILI DA NALOJAT POST FAKTUM OGRANICHENIA I OBRAZOVATELEN CENZ ZA MEDIATORITE IMENNO ZA DA OGRANICHAT TOVA IAVLENIE ZA KOETO SPOMENAH GORE, NE SE OPITVAM DA OTKRIVAM TOPLATA VODA :-))))))))
IZVINIAVAI I ZA LATINICATA I ZA GLAVNITE BUKVI :-))))))
- Anastassia Terzieva
Мен повече ме тревожи факта,че решенията при медиацията-НЯМАТ- годна изпълнителна сила ; всеки ще може да се " откаже".
Въпреки,че преди година близо получих благодарствено писмо от комисията за предложението ми да бъде измемен ГПК и да се добави , като извънседебно основание и решенията на медиатора ...........уви...........
Честно казано , рядко съм виздал закон на една страничка:)))
Весела коледа на всички, а на Anasstasia и прегръдки :))
Въпреки,че преди година близо получих благодарствено писмо от комисията за предложението ми да бъде измемен ГПК и да се добави , като извънседебно основание и решенията на медиатора ...........уви...........
Честно казано , рядко съм виздал закон на една страничка:)))
Весела коледа на всички, а на Anasstasia и прегръдки :))
- младежа
Весели празници :-))))))))))))
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Колеги, и все пак МОЖЕ ЛИ един педагог-висшист след изкаран специализиран курс да стане медиатор???
- Марин
Да, даже е световна практика да се предпочитат неюристи за медиатори, защото се приема, че юристите са обучени да водят дела и като такива са неподходящи като помирители и медиатори.
До "младежа": медиаторът не разрешава спор, а посредничи между страните - решението не се взима от едно трето неутрално и независимо лице със властнически правомощия и при специална процедура, която да гарантира всичко това (съдопроизводство, арбитраж).
Според условията на медиацията, медиаторът може или само да насочва страните към постигане на споразумение или и да предлага проект на такова. Но решението се взима между двете страни и на практика представлява спогодба между тях по съществуващ спор. За спогодбата има два варианта: чл. 125 ГПК, ако има и висящо съдебно производство или чл. 231, б. "з" ГПК. Така че няма никакъв проблем с изпълнителната сила. Иначе аз мога да си направя едва спогодба в резултат на медиация и да я подпиша от Ваше има, че ми дължите сериозна сума, и да стартирам изпълнение. Ще стане като с фалшивите ЗЗ.
До "младежа": медиаторът не разрешава спор, а посредничи между страните - решението не се взима от едно трето неутрално и независимо лице със властнически правомощия и при специална процедура, която да гарантира всичко това (съдопроизводство, арбитраж).
Според условията на медиацията, медиаторът може или само да насочва страните към постигане на споразумение или и да предлага проект на такова. Но решението се взима между двете страни и на практика представлява спогодба между тях по съществуващ спор. За спогодбата има два варианта: чл. 125 ГПК, ако има и висящо съдебно производство или чл. 231, б. "з" ГПК. Така че няма никакъв проблем с изпълнителната сила. Иначе аз мога да си направя едва спогодба в резултат на медиация и да я подпиша от Ваше има, че ми дължите сериозна сума, и да стартирам изпълнение. Ще стане като с фалшивите ЗЗ.
- enigma
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|