начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Интересни проблеми по новия НПК

Дискусии и предложения по проекти за закони

Re: Интересни проблеми по новия НПК

Мнениеот следователя » 24 Май 2005, 20:50

Аз съм бил. Преда да завърша право, в следствието бях помощник - следоветел - като сегашните дознатели. И нямаше проблеми.....като сега.
следователя

Мнениеот следователя » 28 Май 2005, 12:52

Не е проблема точно тука бе ГОШКО....:))) Нали едно добре функциониращо следствие работаша всички дела да скоро. Че кой ги работеше по - рано? Прокурорите хвърчат като луди защото дознателските непричьоми не връзват от новите състави които трябва да разследват. И при нас е така. Многто от делата се образуват като следствия защото са мотииврани с фактическа и правна сложност...това е факт. Дори и да не е така...просто заради факта, че.....КОЙТО МОЖЕ ГО МОЖЕ......:))))
следователя

Re: на следователя

Мнениеот roni » 29 Май 2005, 13:07

Ти да не искаш да ми кажеш, че прокурорите са по в час ли?! Да не говорим, че една голяма част никога не са били на произшествие, а другата по-голяма част не могат да ти направят един оглед :-))))))) Иначе само приказки и големи заплати. Пък образуват дела срещу съучастници на неизвестни извършители... кво да ти кажа повече :-)
roni

Re: на следователя

Мнениеот gega » 29 Май 2005, 21:47

Правилно - прокурорите да отидат на къра:))) Там да разследват! И таака ще бъда по-добре! Прокурорите да ръководят и да отговарят за досъдебното производство!
gega

Мнениеот Gosho » 08 Юни 2005, 18:24

колега следователче,

ясно е на всички ни, че не искате да ви разпратят наляво-надясно. Какво ми философствате, че много можете, тя съдебната система си е скапана не от 5-6 години, нито от 10. Скапани са хората вътре! Скапан е манталитетът на хората вътре. Кои влизаха в юридическите факултети едно време (то и факултетът си беше само 1) - селски комунистчета или децата на партийни величия. Пък да не говорим, че точно следователите излизаха от школата в Симеоново (там влизаха децата на ченгетата и военните, а както знаете по-прост човек от милицонер и военен няма, и това е общоважащо за всяка държава, независимо от формата на държавно управление и държавното устройство) и си бяха чисти милиционери с диплома. Да не искате да кажете, че следствието досега е работило перфектно? Всички били маскари, некадърни и продажни, обаче следователите с прецизната си юридическа мисъл ловяли бандитите... Хайде тези ще ги разправяте на селския мегдан...

Ще си ви разгонят оттам и който го бива да решава случаите "с голяма фактическа и правна сложност" ще стане прокурор, останалите ще бъдат фурашки, а една част изобщо ще бъде разкарана от системата. Айде живи и здрави!
Gosho

Мнениеот фураЖката » 08 Юни 2005, 20:52

Здравей Гошинче,
Прочетох внимателно написаното. То, сигурно като малък си правил белички милия ми и чичко милиционер ти е дърпал ушенцата и затова сега такива ги редиш. А как се изписва това което се носи на главичката, прочети на мястото на името ми Гогошинче......айде чао.....
фураЖката

Мнениеот gggg » 08 Юни 2005, 22:59

Стига с тези лицемерни увъртания "другари".Всички знаем ,че 60% от всички магистрати са бивши сержанти ,завършили задочно някой пуц след 89г.Останалите са също задочници ,които са успели да се уредят докато са били секретарки нейде.Пълни олигофрени ,които един конкурс и един казус не могат да измислят,абе за кво говорим изобщо?
gggg

Мнениеот plamcho » 09 Юни 2005, 09:13

Ние не се ясосваме защото достъп до форума имат и криминални престъпници и всякаква престъпна измет......и ако вземем да коментираме деградиралото им съзнание и изкривени морални ценности...то означава друго да не правим.
И напълно сме съгласни, че "престъпните екземпляри" трябва да се изказват "кофти" против нас, защото противното ще означава, че нещо не е наред.....че нещо се е объркало. Както обичам да казвам - вземе ли престъпник да ме хвали........не е добре......
plamcho
Младши потребител

Мнениеот vas » 09 Юни 2005, 10:17

"Драги" ми "Колега " .Че какъв колега си ти . Ясно е ,че не искаме да ни разпратят насам натам .Ясно е ,че в България манталитета ни е български ./Ти да не си от Швейцария/ .И по твоите думи всички следователи трябва вече да са пред пенсия .Че то тогава какъв е проблема .Просто ще се пенсиониат. Обаче както и в съда и прокуратурата, и в следствието има хора които са завършили обикновени юридически факултети . Има много млади хора. И Не синове на милиционери.Не са били в МВР . И нямат претенции да са супер юристи .По-големия процент от хората си вършат работата . Идеята ,която не си разбрал е защо трябва да се събаря едно работещо звено и да почне да се изгражда ново. Ясно е ,че всички управляващи и не толкова управлащи в момента се опитват да изкарат следствието на черното и неработещо звено в съдебната система и едва ли не единствения прът в колелата на държавата по пътя към Европа / където по начало се намираме от близо 1324 години / . Другото което не си разбрал,е че един човек с фуражка не е независим .Не става въпрос за безконтролен .Става въпрос за самостоятелността да решаващ по вътрешно убеждение дали дадено деяние е престъпление ,без началника ти да ти казва че е и дали даден човек е виновен без висшето мнение на човека с по-голям пагон .Абе кво да те убеждавам в нещо ,което общо взето се повтаря из почти целия форум .
vas

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти