начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Търся Правилник за прилагане на Закон на МВР -нов ?

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот policai » 09 Юни 2006, 21:49

:shock: не съм съгласен, приятелю, не от ППЗМВР, а от това, че прокуратурата ще предлага дознатели за награда и за наказание. Това е живо лягане по гръб, бах маа му, хем ще вземе пачката, хем ще ми каже кой работи. Ми все едно у дома някой да ми обяснява кой полага най-много труд.
Когато дознателя започне да получава заплята от правосъдието и те да я определят, тогава да кажат, кой дознател ще е за награда, а друг за наказание.

:twisted: стига с този цирк :twisted:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот yugoslav » 09 Юни 2006, 22:16

Не им ги ща наградите...е-е-е и наказанията също , де :? Не че съм злорадстващ злобар, но много ми се иска някой "господар/-ка на процеса" да дойде с мен на оглед на местопроизшествие с труп! Да погледа отгоре, отдолу, от ляво и дясно разкъсаната човешка плът, отнесения скалп и строшената лицево-черепна част на поредния нещастен човечец, обезумелите от скръб и ужас негови близки..! Тогава, ако решат, че заслужаваме награди...викам да ги приемем! За заплатите, забрави колега ... Поздрави от мен, Mr. Policai!

P.S. Колега, защо не гледаш Световното!? Или може би и ти си като мен....повече да те интересува гладът в Сомалия например, отколкото цар Футбол!? :roll:
yugoslav
Потребител

Мнениеот policai » 12 Юни 2006, 21:41

yugoslav написа:
P.S. Колега, защо не гледаш Световното!? Или може би и ти си като мен....повече да те интересува гладът в Сомалия например, отколкото цар Футбол!? :roll:

Би било чудесна проява на хумор, Юго, обаче гладът по света е факт, аз го наричам реален глад, т.е. след 2000г. не ми се налага да ходя в Сомалия, приятелю. Тук у нас все по-често виждам цигани/не склонни към кражба/ да смилат царевица и децата им да я ядат като прасетата на баща ми, но баща ми поне запарва сместа. :?
Изобщо не може да се вълнувам от футбол при тази ситуация, моите 2 деца и факта, че никой не знае като какъв ще осъмне в България. Държавата, която най-много обичам, въпреки всичко 8)

Проблемите са преплетени, като "свински черва", дано по-скоро се намери смелчагата, който ще разсече гордиевия възел с меча си и всичко да си дойде на мястото!
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

ЕДНА ЦИГАНСКА МЪДРОСТ

Мнениеот yugoslav » 13 Юни 2006, 20:49

Policai, за тази ти достойна гражданска позиция и възрожденски патриотизъм, те повишавам в Glaven Policai на Lex-форума! :idea: :)

А сега, малко по-сериозно...
С риск да се поизмести бая настоящата тема в бунтарско-анархистична посока, ще ти кажа какво ми каза една стара циганка /уличена ли беше, свидетелка ли беше-това вече не помня, но беше за някаква дреболия/ в началото на дознателската ми "кариера". Та въпросната потомка на древните хуманоидни същества от северноинидийските планини Цчин изглеждаше така, сякаш пред мен беше оживял персонаж от зловещи документални кадри от Треблинка, Бухенвалд...Гладът я беше направил още по-черна, още по "комично" изглеждаща, но духа й повече от жив и непокорим, от никой и от нищо! Баба Джипси каза едни много, ама много мъдри думи, които ще ги помня до "църната земя":"Мойто момче, да занаеш баба, че сичко на тоя бял свят може да се излъже- т'ва милиция-полиция, данъчни-манъчни, мъж, жена...само едно ,баба, не може човек да излъже-корема си!". Е, иди кажи, че от цигнанин не можеш да чуеш мъдрости-необорими житейски презумпции! Племето им е такова, друго, неформално, друга "цивилизация", която с векове никой техен поробител, благодетел или ласкател/с последното визирам най-вече нашите политици-кебапчии по изборите/ не е могъл и не ще може да промени! Приспособими на всякъде и към всичко, възприемали са различни религии, различни езици дори /в България живеят 7 основни етно-лингво-етнографски цигански общности и още два пъти по толкова локални техни разновидности/, но пак са си те! Както се казва можеш да заведеш коня си до реката с помощта на камшика, но не можеш със сила да го накараш да пие вода!
Аз не уважавам ромите, както например уважавам еврейския и арменския етноси, но не ги и мразя!
Айде , стига толкова по циганската тема, че като ме четат познаващите ме колеги, ще ми кажат утре, че пак съм се :x
yugoslav
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти