начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЕООД в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД в ООД

Мнениеот любопитен » 18 Мар 2004, 14:25

Аз съм собственик на ЕООД.Но искам сега да направя най-добрия си приятел съдружник, като двамата да имаме 50 на 50 %.Може ли да се преобразува в ООД? И какво следва да направя.
Мерси на отзовалите се.
любопитен

Re: ЕООД в ООД

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 16:07

Може! С продажба на дялове - в случая 50%, приемане на съдружник и тъй като си едноличен собственик ти решаваш
vas

Мнениеот любопитен » 18 Мар 2004, 16:42

много благодаря, изглежда доста просто.
любопитен

Мнениеот VIV 2 » 18 Мар 2004, 17:01

:)))))) Да, много просто изглежда , ама я пробвай да го направиш- тогава ще разбереш че е сложничко, а и паритетното ООд крие големи рискове !

ВИВ
VIV 2

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 17:12

Все пак Вие се интересувахте дали може и аз Ви отговорих, че може а дали е лесно- ако го правите сам определено няма да Ви е толкова лесно.
vas

Мнениеот geo_19 » 20 Мар 2004, 09:22

Ако има начин продължете си като ЕООД. Орташките работи не са хубави и може да съжалявате впоследствие. А пък вашия приятел може да го привлечете и по друг начин във фирмените дела, без да е необходимо да става съсобственик.
geo_19
Младши потребител

Назад към Търговско право