начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Производство на пакетирани храни

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Производство на пакетирани храни

Мнениеот ivaylo7 » 27 Сеп 2015, 20:59

Здравейте,

Може ли някой да ми даде някаква ориентировъчна информация относно изискванията за производство на пакетирани храни (сандвичи), които да се продават в супермаркети? С удоволствие приемам всякакъв вид помощ, дори да е само линк към закон или правилник, който да прочета :)
ivaylo7
Нов потребител

Re: Производство на пакетирани храни

Мнениеот eurolinker » 28 Сеп 2015, 12:15

ivaylo7 написа:Здравейте,

Може ли някой да ми даде някаква ориентировъчна информация относно изискванията за производство на пакетирани храни (сандвичи), които да се продават в супермаркети? С удоволствие приемам всякакъв вид помощ, дори да е само линк към закон или правилник, който да прочета :)

Вижте напр. чл. 10 ЗЗП.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ivaylo7 » 28 Сеп 2015, 13:04

Благодаря за бързия отговор. Не знам обаче дали съм се изразил правилно. ЗЗП, до колкото разбрах, е Закон за защита на потребителите. Аз обаче не се интересувам от гледна точка на потребителя, а от на производителя. Искам да разбера какви са изискванията за започвне на малък бизнес за пакетирани храни (сандвичи).

Благодаря отново.
ivaylo7
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 29 Сеп 2015, 14:12

Ако очаквате "ориентировъчна информация" под формата на изчерпателен списък от вида "Първо - направи това, второ - направи онова и не забравяй да избегнеш еди коя си грешка..." тук такава няма да намерите. Даже, НИКЪДЕ няма да намерите.
И не си мислете, че нещо като е от гл. точка на потребителя, това няма да ви се отрази. Ще,и още как.
Желая успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ivaylo7 » 29 Сеп 2015, 14:22

Въобще не искам толкова подробна информация и не знам защо си мислиш, че искам. Просто искам да разбера как се започва бизнес в България. Това НИКЪДЕ ли няма да го намеря? Щом НИКЪДЕ няма да го нямеря, как се започва малък бизнес в България? Или за всичко трябва да имаш връзки, пари, да си ТИМаджия, мутра или вуйчо ти да е в министерството? Не разбирам кое породи отношението ти след като единственото, което ми даде е някакъв член от закон, който на този етап не ме засяга.

Ако има някой по учтив и отзивчив потрбител, ще съм задължен, ако ми помогне (:
ivaylo7
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 02 Окт 2015, 09:17

ivaylo7 написа:Просто искам да разбера как се започва бизнес в България.

Аз бих поискал разговор с лицето, което отговаря за закупуването на продукти в някоя по-малка верига магазини. Намислете си въпросите. Мисля, че би бил полезен, вр. с идеята за сандвичите. Даже говорете с двама или трима подобни, за да се ориентирате по-добре.
Ако меракът ви не се е изпарил (след тези разговори), посетете адвокат, за да ви ориентира в правните възможности пред вас.
Както неучтиво и неотзивчиво пожелах и в предния си пост - желая успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Търговско право