начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот jodomen » 23 Апр 2014, 14:55

Здравейте, имам проблем със застрахователна компания ЕВРОИНС.
Преди повече от година ми откраднаха колата която бях застраховал при тях. След ходене по мъките и носене на всевъзможни документи които поискаха в последствие разбрах че една част от тях можели да си ги изискат по служебен път / думи на офицер от КАТ/ преди повече от месец предадох всички необходими документи според тях.
Казаха ми до 8 дена ще си получите парите.
Мина месец пари няма! Поинтересувах се какъв е определения сток за изплащане.

"В какъв срок се изплаща обезщетение за настъпилите щети?
Срокът варира в зависимост от вида на застраховката, но не повече от 15 дни след представяне на всички документи, необходими за установяване на обстоятелствата около настъпването на щетата."
http://www.euroins.bg/common-43.html

Вече минаха много повече от тези дни и абсолютно нищо не се случва. Брокера който ме застрахова вдига рамене и казва незнам в централата са документите един път били при юристите втори път на друго място. Взъня в централата на ЕВРОИНС там с никой немога да се свържа или ако успея ме прехвърлят и резултат няма.
Опитах се да напиша във формата за обратна връзка през сайта им. Оказа се че не работи!!!!

Вече незнам какво да направя и как да постъпя.
Решил съм да ходя за пореден път на място, да вдигам скандали,но смятам че пак няма да има резултат, чакаш и това е. Някакво невидение и незнаеш към кого да се обърнеш.

Кажете ми какво да направя. Към адвокат ли да се обърна, жалби ли да пускам. До кого и къде незнам!?

Препоръчайте ми някой адвокат който се занимава с подобни казуси да го ангажирам да се заеме в моя проблем.

НИКОГА ПОВЕЧЕ еВРОИНС!
jodomen
Нов потребител

Re: Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот kdkrastev1234 » 23 Апр 2014, 17:34

Всички застрахователи се бавят при изплащането на обезщетенията.
Пусни им едно предупреждение с копие за теб и входящ номер, с приблизителен текст:
"Във връзка с щета номер ......................... сме представили всички поискани от вас документи. Уведомяваме ви, че ако в 15 дневен срок не определите и изплатите обезщетението по щетата, ще бъде принудени да подадем жалба до Комисията по финансов надзор, както и да защитим правата си по съдебен път. Обезщетението може да ми бъде преведено по следната сметка: ........................".
След такова известие винаги се обаждат.
Не е проблем да се води и дело, ако държиш на такова. Там ще вземеш сумите, ведно с лихви и разноски. Само че разноските ги плащаш предварително, а дело продължава с години. Преди месец приключих на втора инстанция дело, срещу тях, което беше започнато през 2009г. и вървеше сравнително бързо. След втората инстанция можеш да си събереш сумите, т.е. за обезщетението вероятно ще чакаш 4-5 години.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот pitasht » 14 Май 2014, 15:36

Да бавят се, и то по застраховките Каско още повече се бавят, при кражби съвсем. Аз при една катастрофа пуснах факс до застрахователя с малко по-остър тон и доста бързо си получих парите.
Адвокатът :) винаги е вариант, но имаш време, давностите са дълги. Все пак не го отлагай много.
pitasht
Активен потребител

Назад към Търговско право