начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Общ бизнес под чуждо ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общ бизнес под чуждо ЕООД

Мнениеот kid_android » 05 Апр 2014, 12:05

Здравейте!

Имаме желание с един приятел да развиваме съвместен бизнес. Той има ЕООД и смятаме да го използваме. Как аз бих могъл да се включа със средства?
Фирмата има и други дейности, в които аз не участвам, така че надали мога са стана съдружник. Ако стана управител, трябва да имам фиксирана заплата, а ние не знаем предварително дали ще имаме успех. Мога ли да предоставя кредит на ЕООД-то? Откъде ще знам колко трябва да ми върне? Предполагам, че документацията може да се направи и със задна дата, когато вече сме наясно с финансовите резултати, но как в началото да участвам във финансирането, за да имам право и на доходи от начинанието?

Благодаря!
kid_android
Нов потребител

Re: Общ бизнес под чуждо ЕООД

Мнениеот chadel » 05 Апр 2014, 17:19

Еее, ама колега, то с пръдня боя не става.. :D Всичко може да се направи по един или друг начин, но по форума няма как да стане. То има обсъждане на варианти, преговори, изготвяне на документи и т.н. Все пак структурирате едно бъдещо партньорство.

Идете най-добре при адвокат/кантора, занимаващи се с търговско право, ще ви свършат работа.
chadel
Потребител

Re: Общ бизнес под чуждо ЕООД

Мнениеот neutralen » 05 Апр 2014, 18:09

1+ Тези отношения се уреждат с т.н. Договор за дружество със съучастие при който съучастието на скрития съдружник остава неизвестно за трети лица. Тези договори не се вписват в АВ и важат само между страните - явния търговец и скрития съдружник. Договора е неформален, но с оглед доказване при евентуални спорове следва да се сключва в писмена форма. Много разпространени договори. Обърнете се към адвокат, както ви съветва колегата. Тук във Форума няма как да стане.
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право