Здравейте,
фимата, в която работя прави регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата. Миналата седмица ми се наложи да се занимавам с частично повреден товар като пристигна камиона от Германия. Видимо стоката беше повредена по време на транспортирането, но транспортната фирма отказа да признае вината, като каза, че не е отговорна за обезопасяването и фиксирането на товара в каросерията на камиона. Можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай?! Четох конвенцията по CMR, но там не намерих нищо, което да загатва как точно да се процедира при такава ситуация. Товарът няма допълнителна карго застраховка, сключена от наша страна. Поисках полицата на превозвача, за да се свържа директно със застрахователната му компания, но от офиса на превозвача ми казаха, че нямат такава полица. Товарът е почти 80% увреден и става въпрос за доста голяма сума.
Малко помощ....
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Щета по CMR
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Щета по CMR
Аз пък съм си харесал една кола в Германия...Ще ми я купите ли?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:Аз пък съм си харесал една кола в Германия...Ще ми я купите ли?
Предложения за марка искате ли или ще дадете обяват, която сте си харесали?!
- nikolaymk
- Младши потребител
nikolaymk написа:Здравейте,
фимата, в която работя прави регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата. Миналата седмица ми се наложи да се занимавам с частично повреден товар като пристигна камиона от Германия. Видимо стоката беше повредена по време на транспортирането, но транспортната фирма отказа да признае вината, като каза, че не е отговорна за обезопасяването и фиксирането на товара в каросерията на камиона. Можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай?! Четох конвенцията по CMR, но там не намерих нищо, което да загатва как точно да се процедира при такава ситуация. Товарът няма допълнителна карго застраховка, сключена от наша страна. Поисках полицата на превозвача, за да се свържа директно със застрахователната му компания, но от офиса на превозвача ми казаха, че нямат такава полица. Товарът е почти 80% увреден и става въпрос за доста голяма сума.
Малко помощ....
Не мога да си обЯсня като как търговско дружество с предмет на дейност
оставя свой служител да приема изявления на превозвача, които имат юридически характер. Предполагам, това е ваша инициатива (в което няма нищо лошо), но в края на краищата да не се окажете "виновния" Работата е за юрист. Обсъдете това с управителя.регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
eurolinker написа:nikolaymk написа:Здравейте,
Малко помощ....
Не мога да си обЯсня като как търговско дружество с предмет на дейностоставя свой служител да приема изявления на превозвача, които имат юридически характер. Предполагам, това е ваша инициатива (в което няма нищо лошо), но в края на краищата да не се окажете "виновния" Работата е за юрист. Обсъдете това с управителя.регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата.
Въпросът ми е перифразиран, разбира се, че не отговарям само аз за това. Нашите юристи също се намесиха. Просто исках да попитам тук, като се надявах, че все някой ще се е сблъквал с подобен проблем. Явно има прекалено много народ, който си убива времето просто времето.
- nikolaymk
- Младши потребител
Явно вие също си убивате времето.. Какво очаквате да ви бъде казано, без да са видяни документите? Общи приказки?
- chadel
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|