начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Щета по CMR

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Щета по CMR

Мнениеот nikolaymk » 01 Апр 2014, 20:49

Здравейте,
фимата, в която работя прави регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата. Миналата седмица ми се наложи да се занимавам с частично повреден товар като пристигна камиона от Германия. Видимо стоката беше повредена по време на транспортирането, но транспортната фирма отказа да признае вината, като каза, че не е отговорна за обезопасяването и фиксирането на товара в каросерията на камиона. Можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай?! Четох конвенцията по CMR, но там не намерих нищо, което да загатва как точно да се процедира при такава ситуация. Товарът няма допълнителна карго застраховка, сключена от наша страна. Поисках полицата на превозвача, за да се свържа директно със застрахователната му компания, но от офиса на превозвача ми казаха, че нямат такава полица. Товарът е почти 80% увреден и става въпрос за доста голяма сума.
Малко помощ....
nikolaymk
Младши потребител

Re: Щета по CMR

Мнениеот ch3oh » 01 Апр 2014, 23:01

Аз пък съм си харесал една кола в Германия...Ще ми я купите ли?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот nikolaymk » 02 Апр 2014, 20:38

ch3oh написа:Аз пък съм си харесал една кола в Германия...Ще ми я купите ли?

Предложения за марка искате ли или ще дадете обяват, която сте си харесали?!
nikolaymk
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 04 Апр 2014, 16:56

nikolaymk написа:Здравейте,
фимата, в която работя прави регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата. Миналата седмица ми се наложи да се занимавам с частично повреден товар като пристигна камиона от Германия. Видимо стоката беше повредена по време на транспортирането, но транспортната фирма отказа да признае вината, като каза, че не е отговорна за обезопасяването и фиксирането на товара в каросерията на камиона. Можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай?! Четох конвенцията по CMR, но там не намерих нищо, което да загатва как точно да се процедира при такава ситуация. Товарът няма допълнителна карго застраховка, сключена от наша страна. Поисках полицата на превозвача, за да се свържа директно със застрахователната му компания, но от офиса на превозвача ми казаха, че нямат такава полица. Товарът е почти 80% увреден и става въпрос за доста голяма сума.
Малко помощ....

Не мога да си обЯсня като как търговско дружество с предмет на дейност
регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата.
оставя свой служител да приема изявления на превозвача, които имат юридически характер. Предполагам, това е ваша инициатива (в което няма нищо лошо), но в края на краищата да не се окажете "виновния" :idea: Работата е за юрист. Обсъдете това с управителя.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот nikolaymk » 04 Апр 2014, 18:11

eurolinker написа:
nikolaymk написа:Здравейте,
Малко помощ....

Не мога да си обЯсня като как търговско дружество с предмет на дейност
регулярен внос на суровини от различни страни в ЕС - поти всеки ден от седмицата.
оставя свой служител да приема изявления на превозвача, които имат юридически характер. Предполагам, това е ваша инициатива (в което няма нищо лошо), но в края на краищата да не се окажете "виновния" :idea: Работата е за юрист. Обсъдете това с управителя.

Въпросът ми е перифразиран, разбира се, че не отговарям само аз за това. Нашите юристи също се намесиха. Просто исках да попитам тук, като се надявах, че все някой ще се е сблъквал с подобен проблем. Явно има прекалено много народ, който си убива времето просто времето.
nikolaymk
Младши потребител

Мнениеот chadel » 05 Апр 2014, 17:24

Явно вие също си убивате времето.. Какво очаквате да ви бъде казано, без да са видяни документите? Общи приказки?
chadel
Потребител

Назад към Търговско право