Привет, имам следното питане:
в момента работя в счетоводна фирма, която регистрира фирми на чуждестранни собственици. Действам с пълномощни издадени ми от съответните лица управители на фирмата, като с тези пълномощни представлявам фирмата пред НАП, Банкови институции и други държавни институции.
Броят на фирмите е много голям над 60 и искам да попитам как мога с максимално малко документи, без да е необходимо всеки един от управителите, който ми е делегирал съответните права да оттегля тези, които преди това ми е делегирал с пълномощни да бъдат оттеглени от мен лично?
Мога ли с декларация за отказ от права и да направя пълен опис на съответните фирми? Да я заверя нотариално и да я пратя с писмо с обратна разписка до НАП, банките и другите институции, където са внесени пълномощни?
Как се процедира? Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от права по пълномощно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отказ от права по пълномощно
Защо?
Пълномощното е едностранен акт.
С него упълномощеното лице не е задължено
да извършва правата, с които е упълномощено.
Пълномощното е едностранен акт.
С него упълномощеното лице не е задължено
да извършва правата, с които е упълномощено.
errare humanum est
-
nikolov__ - Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|