начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

не мога да разбера защо не ми излезе пълномощното

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не мога да разбера защо не ми излезе пълномощното

Мнениеот pitasht » 13 Авг 2013, 15:37

Здравейте!
Опитвам се да регистрирам ЕООД но за нещастие още при първото попълване на А4 съм объркала декларацията по чл. 141 ал.8 ТЗ. Всъщност за тази грешка не знаех до указанията аз смятах че ще имам указания защото в прикачени документи не ми излезе пълномощното. При подаване на Ж1 отново пълномощното не излиза като прикачен файл- това го установявам при проверка по кода, преди това излизаха 3 неща сега са 2. Този път внимавах още повече. Имате ли идея какво става?
pitasht
Активен потребител

Re: не мога да разбера защо не ми излезе пълномощното

Мнениеот ykovachev » 13 Авг 2013, 15:41

Крият ги някак си "автоматично" от съображения злонамерени лица да не Ви видят личните данни, колега. Това, ако посочвате като документ "изрично писмено пълномощно".
Аз, понеже съм си тъпчо, :wink: винаги ползвам опцията "друг" и добавям "изрично адвокатско пълномощно за представителство пред АВ". Тогава се вижда, защото е под заглавието "друг". Не че го няма при Вас, просто е скрито. Ако е така, както Ви описвам. Ако това Ви притеснява, правете като мен за в бъдеще, боли ме мене колко народ ми видял ЕГН-то, това са лични данни само в нечии глави. ЕГН-то ми е нещо като името, че де да знам колко още иванчовци с три еднакви имена има у татковината :P
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 13 Авг 2013, 17:56

Така е, крият пълномощното, крият и ЕГН в ел. страница при справка, ако сте забелязали ( апропо, не пиша ЕГН, а Булстат, цифри, които не се различават(.

Включвам се в темата, за да питам друго - декларацията, че заявлението и приложенията са предоставени от заявителя също ли се крие от системата, ако заявителят е адвокат?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 14 Авг 2013, 08:39

bird_of_paradise написа:Включвам се в темата, за да питам друго - декларацията, че заявлението и приложенията са предоставени от заявителя също ли се крие от системата, ако заявителят е адвокат?

Тя не се изисквала, ако си адвокат! (Шок и за мен, винаги съм я подавала (подавам на хартия), а тази година в АВ-Пловдив ми отказаха да я вземат "защото така било по закон"). Може затова да не се вижда.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Авг 2013, 09:33

:D Без паника и удивителни :lol: - не съм подала такава декларация. Мисля последните ... две? ( не помня точно) години не подавам. Да кажем, че съм подала друго, но при прикачване съм посочила, че това е "декларация от заявител" и след подписване тотално липсва това "друго", което има място при публичните документи.
Това е. Поправимо, разбира се.

Благодаря, все пак. Хубав ден. :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 14 Авг 2013, 10:31

bird_of_paradise написа:Включвам се в темата, за да питам друго - декларацията, че заявлението и приложенията са предоставени от заявителя също ли се крие от системата, ако заявителят е адвокат?

Ами още в началото с Радините вълнения през 2008 г., когато се умуваше как точно айдукатът да подава докИменти, се стигна до извода, че тая декларация се подава само от физически приносители на заявления, които не са баш пълномощници като адвокатите. Т.е. ние нищо не декларираме на ТР. Радвайте се бе! Едно нещо някъде да не ни искат! :P
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Авг 2013, 13:01

Ковачев, това е ясно. Питах, ако знаеш, дали и декларацията от заявител се крие автоматично, щото съм прикачила правилен файл / убедена съм/ -дек. по чл.13, ал.4, ама съм отменала/ единствено така си обяснявам случилото се/, че е декларация от мен.
Въпрос на любопитство... не е толкова фатално, защото или те ще я направят публична / не го вярвам, ако и да е на сървъра им/, или ще ми дадат указания и нещата ще са ок.
Любопитство.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 14 Авг 2013, 13:13

Ааа, не е ясно. Виж си въпроса, дето съм го цитирал. Виж и какво писа Боровинка. Може пък някому да е полезно.
А за другото - не съм се замислял и не съм проверявал. обаче не виждам логика декларации, които все са едни и същи по съдържание - веднъж да се крият, веднъж не? Или пак не разбрах какво питаш?
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 15 Авг 2013, 11:40

Благодаря на включилите се в темата. Явно ги крият-всъщност сигурно има и други съображения освен ЕГН на адвоката, не знам замислих се.
А аз се притесних че нещо става с прикачването. Сега си чакам 3-дневния срок.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 15 Авг 2013, 11:45

bird_of_paradise написа:Ковачев, това е ясно. Питах, ако знаеш, дали и декларацията от заявител се крие автоматично, щото съм прикачила правилен файл / убедена съм/ -дек. по чл.13, ал.4, ама съм отменала/ единствено така си обяснявам случилото се/, че е декларация от мен.
Въпрос на любопитство... не е толкова фатално, защото или те ще я направят публична / не го вярвам, ако и да е на сървъра им/, или ще ми дадат указания и нещата ще са ок.
Любопитство.

Няма да се вижда декларацията ти на сайта, крият личните данни (аз чинно си ги подавам и не се виждат моите). Всичко ще е ок.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Авг 2013, 12:30

borovinka написа:Няма да се вижда декларацията ти на сайта, крият личните данни (аз чинно си ги подавам и не се виждат моите).

Благодаря :D . За това, че ме разбра :lol:, и за отговора.
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Търговско право