Здравейте!
Имам магазин за хранителни добавки, в който искам да продавам протеин, приготвен на място, както и фреш.
Чувала съм, че когато приготвяш нещо, което е различно от кафе и чай, независимо, че приготвянето се изразява в разбъркване ( за протеина) и изстискване ( за фреша), е необходим статут "заведение" за помещението. Така ли е?
Нямаме седящи места, напиткатите не са за консумация в обекта и приготвянето им не е специфично или свързано с термична обработка и тн. Имам изнесена на работното място ( бар) мивка. Имам Хасъп система или там както се казваше.
Моля дайте ми съвет - мога ли спокойно да предлагам напитките на клиентите си без да се притеснявам от санкции? ДВСК/ БАБХ ли са контролните органи?
Благодаря предварително!
Поздрави,
Диана
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Необходим ли ми е статут "заведение"?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Необходим ли ми е статут "заведение"?
Опитайте с технологичен проект през ХЕИ (РЦЗ) и БАБХ. Но предварително си изяснете разходите, защото с подготвянето на всички документи сумата не е никак малка.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Re: Необходим ли ми е статут "заведение"?
Здравейте,
имам подобен въпрос, пуснах тема и в другия отдел на форума, надявам се да ми се поизясни ситуацията:
Ако искам в помещенето да се продават книги, дреболии, подаръци, но и да се сервира кафе, чай, сокчета, евентуално алкохол, трябва ли то да има статут на заведение или може да мина и просто с търговия? Сервирането на някакви сладкиши (без производство) променя ли ситуацията?
И да, знам, ще проверя в общината, но първо трябва да знам какъв обект да търся, за да знам в коя община попада
Благодаря предварително!
имам подобен въпрос, пуснах тема и в другия отдел на форума, надявам се да ми се поизясни ситуацията:
Ако искам в помещенето да се продават книги, дреболии, подаръци, но и да се сервира кафе, чай, сокчета, евентуално алкохол, трябва ли то да има статут на заведение или може да мина и просто с търговия? Сервирането на някакви сладкиши (без производство) променя ли ситуацията?
И да, знам, ще проверя в общината, но първо трябва да знам какъв обект да търся, за да знам в коя община попада
Благодаря предварително!
- satten
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|