Здравейте. Миналата седмица подадох в Агенцията по вписванията документи за регистрация на ЕООД. Днес е излязло решението и съответно ЕООД-то вече е факт. Въпросът ми е оттук нататък какво следва? (като изключим ваденето на печат, закриване на набирателната сметка, откриване на разплащателна и тн....) Всичко правих сама дотук, но никъде не намирам информация сега какво се прави. И понеже се притеснявам да не започват да текат някакви срокове от днес, реших да попитам.
Разбрах, че трябва да си платя съответната такса и да отида да си взема някакво удостоверение. Или всъщност се води решение на съда?
Много ще бъда благодарна, ако някой сподели.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво следва след регистрирането на ЕООД?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво следва след регистрирането на ЕООД?
liliya_v написа:сега какво се прави
почваш да точиш ДДС
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
liliya_v написа:Здравейте. Миналата седмица подадох в Агенцията по вписванията документи за регистрация на ЕООД. ...
Разбрах, че трябва да си платя съответната такса и да отида да си взема някакво удостоверение. Или всъщност се води решение на съда? ...
Тъй. С оглед самоинициативността Ви, ако помислите малко, ще се ориентирате поне за удостоверението. Запитайте се:
1. До коя служба подадох документи?
2. Тя съд ли е?
3. Ако не е съд, дали някоя друга служба ще ми извади удостоверение, след като точно тази ми е регистрирала ЕООД-то?
4. А това удостоверение всъщност трябва ли ми сега за нещо?
5. Какво пише в чл. 23, ал. 4 ЗТР?
Като си отговорите на тези въпроси, доста неща ще си дойдат на мястото.
А какво се прави по-нататък ли? Ами Вие за какъв зор я стофтахте тази фирма, не знаете ли какво искате да правите с нея???
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Благодаря Ви,ykovachev, макар и за закодирания отговор. Фирмата не е моя, съответно аз с нея нищо няма да правя... Просто се уча как стават тези неща
Ще бъда благодарна и на всяко следващо мнение.
Въпреки, че всъщност мисля, че схванах какво имате в предвид с чл. 23, ал. 4 ЗТР. Т.е. изобщо не ми трябва въпросното удостоверение. Добре, благодаря.
Но все пак, тъй като не съм аз собственик, нито управител на еоод-то, а той си иска това удостоверение, а и таксата за това удоволствие никак не е голяма, ще ми кажете ли как му е точното наименование?
Благодаря
Ще бъда благодарна и на всяко следващо мнение.
Въпреки, че всъщност мисля, че схванах какво имате в предвид с чл. 23, ал. 4 ЗТР. Т.е. изобщо не ми трябва въпросното удостоверение. Добре, благодаря.
Но все пак, тъй като не съм аз собственик, нито управител на еоод-то, а той си иска това удостоверение, а и таксата за това удоволствие никак не е голяма, ще ми кажете ли как му е точното наименование?
Благодаря
- liliya_v
- Нов потребител
От тук нататък, изхождайки от чл. 1 ал. 1 и 3 ТЗ, вероятността, някой да даде точен отговор варира от 1/15 до 1/n
alea jasta est
- jasta13
- Младши потребител
Намирате си свестен счетоводител, той ще ви кажи какво да правите. Купувате си и касов апарат, ако плащанията няма да минават само през банка.
- hobit
- Младши потребител
Добре, благодаря
- liliya_v
- Нов потребител
Няма да започвам нова тема, направо ще пиша в тази.Имам следните въпроси.
1.Може ли да регистрирам фирма - "ЕООД" в което аз да съм собственик на капитала(2лв.) и аз да съм управител, ако съм работящ в друга фирма и от там ме осигуряват?
2.Да приемеме че знам как се регистрира фирма и мога да го направя сам.Да приемеме и че искам да регистрирам фирмата само за да се хваля пред няколко човека че имам фирма.Самата тя естествено няма да извършва никаква дейност, просто ще си стой регистрирана.Какви са минималните такси които трябва да заплащам(месечни, годишни) за това че имам фирма
Моля, по въпроса ми да изявяват мнение само компетентни хора!Моля за отговори само по въпросите които съм задал!Ако имате подигравки към мен,запазете си ги за вас!Предварително голямо благодаря за хората които ще вземат въпросите ми насериозно и ми отговорят.
1.Може ли да регистрирам фирма - "ЕООД" в което аз да съм собственик на капитала(2лв.) и аз да съм управител, ако съм работящ в друга фирма и от там ме осигуряват?
2.Да приемеме че знам как се регистрира фирма и мога да го направя сам.Да приемеме и че искам да регистрирам фирмата само за да се хваля пред няколко човека че имам фирма.Самата тя естествено няма да извършва никаква дейност, просто ще си стой регистрирана.Какви са минималните такси които трябва да заплащам(месечни, годишни) за това че имам фирма
Моля, по въпроса ми да изявяват мнение само компетентни хора!Моля за отговори само по въпросите които съм задал!Ако имате подигравки към мен,запазете си ги за вас!Предварително голямо благодаря за хората които ще вземат въпросите ми насериозно и ми отговорят.
-
petarstoynev - Нов потребител
Може да регистрирате фирма независимо на колко места Ви осигуряват. Друг е въпроса дали ще отпадне задължението Ви да се осигурявате в новата фирма като управител - това зависи дали фирмата има дейност, дали се осигурявате другаде над максималният праг и т.н.
Ако фирмата няма дейност - не е нужно да се осигурявате - логиката е че не извършвате управленски труд. Агажиментите Ви ще са до края на март следващата година да подадете Декларация за липса на дейност в НСИ и Годишна данъчна декларация образец 1010а в НАП (за тях няма държавни такси). До края на юни трябва да публикувате Годишни отчети в Търговския регистър (държавната такса е 50 лв., съответно 25 лв. ако се публикува по ел. път с електронен подпис). Съответно ако не може да се справите с изготвянето на всички тези документи, ще трябва да платите възнаграждение на юрист и счетоводител. Това е.
- plovdiv_city
- Нов потребител
Бихте ли разяснили на нас, незнаещите, за какво ви е фирма, която няма да осъществява никаква дейност? Що за "вадене на по-голям" е това - "Виж ме, имам фирма". Крайно безсмислено занимание, мен ако питате, отделно от това, подозирам, че ще ви налазят данъчни за осигуровки, такси, таксички и т.н. (Законите ни са такива, че фирмите, особено малките такива, са стиснати за гушите и ги доят с всевъзможни такси, регистрации, лицензи, да не говорим глоби и т.н.)
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Приказката "Виж ме, имам фирма" ще върви само докато лъснат празните отчети в ТР след първата година... Освен безсмислено, заниманието е и скъпо, предвид потенциала от гафове с институциите и дългата процедура по евентуалното заличаване на ЕООД -то после..
- microfin
- Младши потребител
хайде стига сте плашили хората де,
- emstoianova_
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|