дравейте колеги. искам да прекъсна взаимоотношенията си с бтк поради лични причини. договора е за 2 год. интернет и телефонен пост. дайте ми съвети за някакви вратички да прекъсна и да не се налага да им плащам таксите опс неустойките
мерси предварително
- Дата и час: 04 Мар 2025, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разтрогване договор към бтк
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: разтрогване договор към бтк
Колега, ама Вие не четохте ли какво подписвате?
Вратички НЯМА. Има само един начин и той е по съдебен ред.
Ако искате разваляне на договора дължите неустойки в размер на договорената цена за оставащия срок.
Вратички НЯМА. Има само един начин и той е по съдебен ред.
Ако искате разваляне на договора дължите неустойки в размер на договорената цена за оставащия срок.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Прочете общите им условияв сайта им, там има хипотезите, при които се прекратява договора, но личните причини не са сред тях. Колегата правилон е посочил, че няма начин за оттърване от тях, освен да чакате да изтече срока и то не конкретната дата, а един месец преди това, защото те продължават автоматично.
- laridii
- Потребител
А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно 

- targoveca
- Нов потребител
Има един начин, който аз използвах но не съм юрист, за това не го приемайте като съвет.
Има една точка, която позволява да се прекрати договора в 10- дневен срок при промяна на юридическото лице от БТК - Виваком.Ако не сте съгласен с това лесно се прекратява.
Проблема е че срока тече от обяваването му н а сайта им, т.е. през октомври тази година беше.Аз използвах тогава тази точка и се отървах от тях.
Поздрави и успех,
Има една точка, която позволява да се прекрати договора в 10- дневен срок при промяна на юридическото лице от БТК - Виваком.Ако не сте съгласен с това лесно се прекратява.
Проблема е че срока тече от обяваването му н а сайта им, т.е. през октомври тази година беше.Аз използвах тогава тази точка и се отървах от тях.
Поздрави и успех,
- shopov
- Младши потребител
targoveca написа:А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно
Напротив не говоря наизуст. Имала съм си вземане даване с тях и много добре знам за какво иде реч, докато се отърва от тях бях научила наизуст общите им условия, но те са така направени, че откачане без съд почти няма - има ако си дочакате края на договора, но дори и дотага е възможно да не можете, ако например откажат да Ви приемат отказа (нещо, което ми се случи, та се уведомявахме с нотариални покани). Отделна тема на разговор е, че КЗП трябва да ги скъса от глоби, защото цялостната им полтика е "запазваме" клиенти чрез неустойки и въвеждане на клиента в заблуди ...
- laridii
- Потребител
...промяна на юридическото лице от БТК – Виваком.
... Аз използвах тогава тази точка и се отървах от тях...

Аз мисля, че „БТК” АД си е пак „БТК” АД. А новото име „Виваком” е търговска марка образувана (измислена) след вливането на „Вивател” в „БТК”
Иначе, "Българска телекомуникационна компания" АД (БТК) е акционерно дружество със седалище и адрес на управление в гр. София, бул. "Тотлебен" № 8, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 831642181, регистрирано по ЗДДС, ДДС номер BG831642181.
Като сте се основал на точката за „оттърваване” може би сте се оттървал от „Вивател” а не от „БТК”
Поне така си мисля, щото и аз не съм Юрист.
- nikodim77
- Активен потребител
ykovachev написа:targoveca написа:А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно
Ами ако колегата не знае достатъчно, явно Вие си знаете. Кво търсите тука тогава? Нали сте наясно!
Реакцията ми е провокирата от типичния начин на комуникация тук - на някой като не му хареса отговора и айдеее - юристите, дето са отговорили, не били знаели достатъчно
10 пъти... или както там се изразява съгласие с написаното.
- Гост.
- Старши потребител
10+ Се използваше.
към автора:
гугълирайте малко с ключови думи бтк , отказвам развалям и подобни
ще се учудите колко мъка имало на този свят от бтк
към автора:
гугълирайте малко с ключови думи бтк , отказвам развалям и подобни
ще се учудите колко мъка имало на този свят от бтк
- vetre
- Потребител
От какво не сте доволен,има ли нещо което не се изпълнява в този договор?
По принцип се предлага по-евтина месечна такса,за зарибявка,но не винаги имате интернет или скоростта не е на нужното ниво.
Винаги можете да развалите договора,защото е по тяхна вина,хубаво е когато нямате нужната договореност,да отидете на място и да искате документ ,че на този ден и колко дена нямате достъп и не сте доволен,тъй като те нарушават договора и ви продават срещу хляб нищо,за което вие даже сте предплатили,а не сте получили стоката
Кейбълтел,същите ги правеше едно време,че се и оправдаваха,че бтк ги засенчвало нещо,всякакви причини,но вас не ви интересува,защото не сте получили стоката!Брей кви хитреци,да си намират работа и заплати и занапред,без да работят нищо
По принцип се предлага по-евтина месечна такса,за зарибявка,но не винаги имате интернет или скоростта не е на нужното ниво.
Винаги можете да развалите договора,защото е по тяхна вина,хубаво е когато нямате нужната договореност,да отидете на място и да искате документ ,че на този ден и колко дена нямате достъп и не сте доволен,тъй като те нарушават договора и ви продават срещу хляб нищо,за което вие даже сте предплатили,а не сте получили стоката

Кейбълтел,същите ги правеше едно време,че се и оправдаваха,че бтк ги засенчвало нещо,всякакви причини,но вас не ви интересува,защото не сте получили стоката!Брей кви хитреци,да си намират работа и заплати и занапред,без да работят нищо

-
namakak - Потребител
Подочувал съм това-онова, но не съм го пробвал лично, тъй като никога не съм ползвал интернет от там.
Договора може да се прекъсне и при невъзможност на БТК технически да осигури интернет в даденото място. намерете роднина в някое селце в Родопите, където има телефон само в кметство, и сменете местожителството си на този адрес. После подайте заявка достъпа ви до интернет да се прехвърли по местоживеене...
Мисля, че разходите по издаване (два пъти
- едва ли ще искате да се водите че живеете в село Забърдо да речем) на нови документи за самоличност ще са по-малки от неустойките.
Договора може да се прекъсне и при невъзможност на БТК технически да осигури интернет в даденото място. намерете роднина в някое селце в Родопите, където има телефон само в кметство, и сменете местожителството си на този адрес. После подайте заявка достъпа ви до интернет да се прехвърли по местоживеене...
Мисля, че разходите по издаване (два пъти

Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ха-ха, като че ли ми се хареса това - не е лошо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|