начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Допълване на капитал в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Допълване на капитал в ООД

Мнениеот elivangeli » 01 Мар 2004, 12:33

Здравейте Колеги,
много ще се съм ви благодарна ако ми дадете съвет
Внесли сме 70% от капитала за да внесем още 1500 лв. трябва ли да в същата сметка да га внесем или може да е в сметка на дружеството или с касов бон, как на практика става това и кое е най-изгодното за дружествата.
Благодаря ви.
elivangeli
Младши потребител

Re: Допълване на капитал в ООД

Мнениеот jiji2 » 01 Мар 2004, 21:59

Според една позната, която ръководи счетоводна фирма най-лесно това ставало с приходен касов ордер и осчетоводяване на сумата с изричното отбелязване "доплащане на капитал от .......". Нямало нужда да се минава пред банкови сметки. Според нея това било достатъчно доказателство и аз съм склонна да мисля, че е права.
jiji2
Потребител

Мнениеот elivangeli » 02 Мар 2004, 10:02

Много ти благодаря колега, но това дали ще е достатъчно пред Съда като пускам заявление за допълване на капитал
elivangeli
Младши потребител

Мнениеот Аз » 02 Мар 2004, 10:08

А защо се пуска такова заявление за допълване на капитал?
Аз

Мнениеот boba » 02 Мар 2004, 10:18

Досега съм практикувала като внасям сумата в същата банкова сметка, която е открита, банката ми издава удостоверение, че капиталът е довнесен и това удостоверение прилагам в съда. Нищо друго не трябва. Чувала съм от колеги, обаче, че много фирми си остават само с първоначалната сума и никой не им търси сметка?! Едва като тръгнат да ликвидират фирмата?!
boba

Мнениеот jiji2 » 03 Мар 2004, 11:17

Не е нужно изрично да се уведомява съда за допълването на капитала. Виж, ако се извършва сделка с дружествени дялове, тогава като се иска вписване на промяната в обстоятелствата ще трябва да се представи и доказателство, че катипала е внесен изцяло. Важно е приходния касов ордер да е с дата, която да доказва спазването на срока за довнасяне, който е определен от съда с решението за вписване. Счетоводителят си знае работата.
jiji2
Потребител

Мнениеот comptable » 03 Мар 2004, 17:01

Счетоводителят си знае рабатата,но ако му дадат парите.Ако все пак някой от съдружниците не спази срока за довнасянето,това достатъчно основание ли е да бъде изключен?
comptable
Нов потребител

Назад към Търговско право