То за ООД-то обикновено няма проблеми, но за нотариалните актове стой та гледай.
Хайде сега , да сметнем, за нуждите на питащите , не на колегите, от тези триста лева , колко ни влизат в джоба.
300 лв:
-25% са нормативно признатите разходи, тоест наем кантора, консумативи, литература , транспортни и др. подобни, или в случая -75 лв. Остават 225 лв. от тях .Върху тях осигуровките са 66 лв.
От 225 изваждаме 66 и остават 159. От тях имаме десет процента данък или 16 лв. ТОЕСТ НАКРАЯ ОСТАВАТ 143, дето и за тях не е сигурно,че ще ти влязат в джоба.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
регистриране на ООД и предмет на дейност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: регистриране на ООД и предмет на дейност
REVOLUTION, така ще е докато не почне да се спазва и да се следи стриктно дали адвокатите спазват определите минимални възнаграждения или слизат под тях. Това обаче е нещо, което трябва да се контролира от съответната АК и ВАС. При нотариусите се извършват периодични проверки чрез "случайни клиенти" и си знаят, че на случаен клиент няма как да не определят нотариална такса и примерно такса за изготвяне. ВАС и колегиите са се превърнали само в орган по събиране на приходи! Някой да е чул АК, която ефективно да защитава интересите на адвокатите си или пък ВАС?! Да видим какво ще измислят с промените в ЗАдв. Аз лично смятам, че след като нотариусите могат да изготвят всякакви юридически документи, разбирай под юридически, документи за които се изисква по правило да се изготвят от адвокат, то и адвоката следва да има право да извършва определени удостоверявания. Не говоря за сделки с недвижими имоти, но с какво би било по-различно едно удостоверяване от адвокат от едно удостоверяване от нотариус примерно при образец от подписа, пълномощно (хайде пак да речем, че изключим разпоредителните такива), препис от документ, декларация за произход... Писнаха веднага за МПС-тата, нас и да ни забранят със закон не знам дали някой ще се обади!
Да не говорим, че в по-голяма част от цивилизованият свят определени заверки се извършват от адвокат, а не от нотариус!
Да не говорим, че в по-голяма част от цивилизованият свят определени заверки се извършват от адвокат, а не от нотариус!
- chandra
- Потребител
Дано се случи най-вече, адвокатските колективи да продължат да не ни закачат.
Силна държава, бедни граждани и обратното - богати граждани, малко държава. Тоест, не ми трябва регулация.
Силна държава, бедни граждани и обратното - богати граждани, малко държава. Тоест, не ми трябва регулация.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Аз не съм юрист, но съм учил много търговско, международно и европейско право и от време на време също регистрирам по някоя фирма. Обаче за цените ползвам адвокатската наредба и не свалям хонорара под нея, тъй като след като хората са го измислили да е толкова, значи има защо да е толкова, а и не считам за коректно да подбивам цените. Хората се чудят, защото се навъдиха разни съмнителни онлайн регистрации и пакети с цена между 30 и 50 лв и като им кажа 300 или ако ЕСК/съдружниците е/са чужестранно/и ЮЛ в зависимост от броя навързаните фирми и ф.л. до 800-1000 съм стигал им се вижда огромен хонорар.
- vaskovasko
- Потребител
Васко, в какво качество ги "регистрирате" вие дадените дружества? Как ви упълномощават да им подавате документите, след като не сте адвокат? И на какво основание събирате "хонорар по тарифата за адвокатските възнаграждения"?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Васко, в какво качество ги "регистрирате" вие дадените дружества? Как ви упълномощават да им подавате документите, след като не сте адвокат? И на какво основание събирате "хонорар по тарифата за адвокатските възнаграждения"?
Е как не се сещате бе колега, borovinka?!? Ами само и единствено защото е "vaskovasko", затова! Освен това, може би не сте прочели внимателно, че той "...е учил много..." и то не какво да е, а "търговско, международно и европейско право...". Та това е светата троица на регистърното производство!
"Пази Боже, сляпо да прогледа."
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|