начало

Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки

Промени в наредба №1

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промени в наредба №1

Мнениеот leator » 25 Яну 2009, 23:05

2008.
Началото.
Кошмар.
2008 - средата - надежда.
2008 - края - перфектно, работи супер.

2009 - брой 6 на ДВ - промени в Наредбата. I have a bad feeling about this...

Отново сянката на тъмната страна се спуска над търговския регистър. Многобройни промени, които като че ли целят да приведат Наредбата към Закона. Разбира се, адмирации към Министерството, че след шест месеца успя да създаде тези промени. И, разбира се, надежди, че практиката на ДЛР няма да се промени in peuis.
leator
Потребител

Re: Промени в наредба №1

Мнениеот Гост. » 26 Яну 2009, 22:36

Аз пък адмирирам измененията досежно § 80, касаещи изправяне на грешки и непълноти.
Какъв хаос наставаше до сега...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот yank » 27 Яну 2009, 10:55

В тази връзка - хубаво, променили са наредбата, да бяха станали готови и новите заявления. От справка по телефона получих уверения, че старите заявления все още се приемат, но до кога...
yank
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Яну 2009, 11:36

Днес са обнародвани и новите образци
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот yhi2005 » 27 Яну 2009, 12:46

Къде могат да се намерят новите образци на заявленията?
yhi2005
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Яну 2009, 13:33

Поне допреди два часа не бяха налични на сайта на АВ, но е разумно да изчакате да се появят там.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот yhi2005 » 27 Яну 2009, 13:35

Мерси, аз остнах с впечатлението, че са обнародвани някъде другаде и за това попитах.
yhi2005
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Яну 2009, 14:10

"Обнародвани" означава "публикувани" в Държавен вестник. Ако искате, снимайте си ги оттам, ама само ще хвърлите служителите на ТР в смут, ако не са в оборот в самата им система - независимо, че е посочено влизане в сила на наредбата в деня на обнародване.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот veda_iv » 27 Яну 2009, 20:29

Заявленията са вече актуализирани в сайта,но аз лично не намерих начин да пиша върху тях :(
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Мнениеот antri » 27 Яну 2009, 21:12

Хаххаа.. не е истина.. Сега какви ли нови трикове за атакуване на заявленията ше трябва да си предаваме под масата :evil: Акробатът - не може да пише отгоре /при мен маркера за текст се появява при "уточненията" на агенцията/, ексчейнджа пък хич не може да ги отвори.. :shock: :evil: ъх че слаби емотикони има тоа форум, иде ми такива да сложа.. :evil: :evil: :evil:
antri
Потребител

Мнениеот DEKAH » 27 Яну 2009, 23:40

Айде на новите заявления.....

Ще чакаме някой добър човек да ни ги направи.

п.п. Имам 2 фирми със стари заявления. Какво ли ще стане, ако ги пусна утре?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Яну 2009, 11:20

Не съм чак толкоз добър човек, че да ви ги правя, но да докладвам какво установих. На адрес http://www.docu-track.com/downloads/users/ ще намерите версия 2 на "ексчейнджа". При версия 1 първата страница на А1 въобще не се показва с полетата, макар и да може да дращите отгоре. Аз смених версия 1 с 2 и бачка, т.е. хем се виждат полетата, хем си пишете. За другите образци не съм проверявал, но се обзалагам, че ще работи 8)
Успех, колеги!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Яну 2009, 11:29

Аз вчера свалих официалната версия от същия сайт и си работи без проблем.

Жалко, че не разбирам от правене на бланки в пдф. Щях да ги направя. Инсталирах програмата, но докато я разуча минаха 3 часа и накрая се отказах. Ще търся специалист да ми преправи поне А1, А4, А5, А7, Г1 .

П.п. не можах да прочета наредбата до края снощи, а и сега нямам време, но някой ако може да каже какво е това заявление Z1 за заявителя и дали се подава....

Абе я да си прочета аз.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот antri » 28 Яну 2009, 13:13

З1 е кат допълнителни листчета, ко са ти много заявителите.. :mrgreen:
antri
Потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Яну 2009, 13:36

Благодаря за отговора... вече го прочетох и аз.

Все още приемат и старите заявления колеги. Днес ще разбера точно до кога.

Лека работа на всички!
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот idealista » 28 Яну 2009, 14:38

Добър ден и от мен.. :D !
Бих искала да помоля някой от колегите, ако вече е проверил и разбрал да сподели - до кога ще се приемат старите заявления, тъй като имам няколко фирми за пререгистрация, но понеже учредителите им са чуждестранни ФЛ, съответно всички документи, за които се изисква нотариална заверка, в случая АПОСТИЛ и лицензиран превод .., което предполага по-дълга /и скъпа/ предшестваща процедура до подаването им в АП-ТР :roll: .., да не се окажат вече невалидни ..
Благодаря предварително!
п.п. Опитах да се свържа с АП-ТР..но уви... :(
*.. contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ..*
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
Аватар
idealista
Младши потребител

Мнениеот palimsest » 28 Яну 2009, 15:16

Благодаря на ykovachev за програмата, хубавото е, че може да се съхранява написаното върху бланката, преди на Акробат Рийдъра не позволяваше за съхраня написаното ...малиии колко мъка по тоя свят, Боже!

Относно срока за приемане и на старите бланки, в АВ-ТР Пловдив, днес не са сред най-любезните...тръшнАха телефона, ....да сме си чели ДВ бр. 6 и 7 !

Да живей бюрокрацията!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Яну 2009, 15:26

И аз благодаря за добрите отзиви, колега Палимсест! Впрочем, по обяд изкараха вариант на А4 (предполагам и на другите), върху който може да се дращи свободно, но с Рийдъра нЕма сейв, така е. А с ексчейнджа можете да ползвате направо полетата за писане, без да си включвате опцията за писане (typewriter-а) и пак можете да запазвате. Гот! 8) Само че: за да ги видите както трябва, отваряте и печатате пак с ексчейнджа.
П.П. Абе защо Николов нито веднъж не взе отношение по тези дребни злободневни проблеми, ми все го избиваше или на големи теории, или на мадами, папийонки и пиене (с подходящото мезе, разбира се) :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tzkk » 28 Яну 2009, 15:44

При мен нещо не се получава. Ако може малко помощ. Свалих PDF-XChange Viewer v.2.00407 - предполагам че това е версията за която говорите, но....
Вярно е че преди също не виждах първата страница, а сега е виждам, но пак не мога да пиша.
Благодаря на отзовалите се!
tzkk
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Яну 2009, 16:02

Със сигурност можете. Свалете си например "прясно" А4 (направете го сега, ако сте го свалили отпреди обяд, не е същото).
1. Без да включвате функцията typewriter в ексчейнджа (търсете я приблизително под текстовото меню window), си цъквате квадратче по квадратче ЕИК-то, после другите и т.н., все едно работите с Адоб (това "Адоби" ми звучи много гейско :wink: ) Рийдър. Разликата е, ча можете с ексчейнджа да запазите файла с всичко, което сте написали, а с Рийдъра - не.
Втори вариант: ползвате въпросната функция typewriter. Отваряте файла и я натискате, за да се активира. След това натискате бутончето "Keep tool selected" и цъквате с мишката малко преди съответното поле за попълване. Отваря ви се едно правоъгълниче, в което почвате да пишете, а то се разширява, докато попълвате. Характерното в случая е, че така използвате програмата като компютърна "пишеща машина", която поставя писаното от вас върху пдф-а и така го запазва. Написаното се вижда и като отворите файла в Рийдър, но е бледо и по-добре използвайте за печат пак Ексчейнджа.
Ако цъкнете вътре в полетата за писане, функцията typewriter се изключва автоматично и се връщате към вариант 1, който никак не е лош; препоръчвам втория при необходимост да съберете повечко текст с по-дребен шрифт на недостатъчно за текста поле (ексчейнджът позволява настройки на шрифт и големина).
Капиш? :wink:
ykovachev
Активен потребител

Следваща

Назад към Търговско право