начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Подвижно кино

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подвижно кино

Мнениеот safary123 » 26 Май 2015, 22:50

Здравейте,искам да започна една работа,но ми е трудно да я формулирам.През летния сезон много хора прекарват отпуските си по селата си,в тези села има зали който са били някога и киносалони.Та моята идея е да обикалям по селата и да прожектирам филми,въпросът ми е какви документи са нужни и откъде се взимат разрешителни за да става всичко легално?
safary123
Нов потребител

Re: Подвижно кино

Мнениеот machinespirit » 27 Май 2015, 10:51

Лично според мен, тъй като тези кина, в повечето случай са публична общинска собственост, ще трябва да започнеш със запитване до кмета или кметския наместник на съответната община, с което да ти бъде учредено съответно право на ползване за договорен период.
Разбира се преди това ще ти е нужно да се регистрираш като търговец. Предполагам, няма да правиш прожекции с безвъзмездна цел.
От там е редно да закупиш права за разпространение и след като уточните проблема с използване на общинската собственост - да се постараеш експлоатирания от теб обект да отговаря на изискванията за безопасност на подобно мероприятие.

Не мисля , че няма специални лицензи за кино прожекции ,но не съм сигурен.

Съветвам те да се замислиш за автокино или нещо от рода.
machinespirit
Младши потребител

Мнениеот safary123 » 27 Май 2015, 17:34

Всъщност идеята е да прожектирам даже и на открито където е възможно,мен ме интересува правата за филмите от къде се взимат.Междудругото става въпрос за прожекции за не повече от 30-40 души.
safary123
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 27 Май 2015, 17:47

Както има Музикаутор така има и http://www.filmautor.org/. Иначе начинанието е доста романтично! В Сердика има кино на колела- помисли и върху тази идея!
miko_pk
Потребител

Мнениеот safary123 » 27 Май 2015, 19:22

Благодаря за отговорите и идеите,точно от това се интересувах.
safary123
Нов потребител

Назад към Търговско право