начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Покупка на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на ЕТ

Мнениеот mihailov78 » 05 Май 2015, 19:20

Здравейте,

искам да ви попитам следното:

Аз съм физическо лице и искам да закупя ЕТ от друго физическо лице. Идеята на това нещо е да мога да използвам неговата финансова история за последните 4 години за европейски проект. Въпросът ми е като го закупя ЕТ - ще трябва да се смени наименованието на фирмата, седалище и прочие. В следствие, на което при евентуално кандидатстване по програма не знам дали ще ми уважат историята на ЕТ от предишния собственик?
Реално до колкото съм запознат ЕИК номера си остава - но ... ако някой има опит?
mihailov78
Нов потребител

Re: Покупка на ЕТ

Мнениеот octavia » 07 Май 2015, 11:12

Наименованието на фирмата трябва да се смени, доколкото ще се смени името на собственика, което задължително е част и от самата фирма - чл. 60 ТЗ. Седалището не е задължително да сменяте. Историята на предприятието ще бъде уважена при кандидастване по схеми за ПБФП.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Назад към Търговско право