начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с отказ за изпълняване на гаранционни условия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с отказ за изпълняване на гаранционни условия

Мнениеот droopie » 13 Апр 2014, 21:09

Здравейте.

Преди време закупих мобилен телефон от фирмата "ГЕТ" ООД, които бяха така добри да ми продадат развален телефон. След кратка употреба на телефона възникнаха няколко сериозни проблема. Занесох устройството в офиса им, настоявайки, че има проблеми, които трябва да се решат сервизно.

Служителите на фирмата се държаха отвратително, но това не е нещо ново. Това, което се оказа проблемно, е директният им отказ да спазят закона, като отказват да оправят телефона. Ситуацията е следната:

1. Аз нося устройството (с проблемите му) за ремонт.
2. Те го взимат за 30 дни (1 ден преди да са длъжни да върнат пари), след което го връщат със сервизен протокол, на който пише 'не бяха намерени неизправности; телефонът е в отлично състояние'. Уви, нито един от проблемите не оправен, т.е. те директно лъжат, покривайки следите.
3. Аз се обръщам към КЗП, подавайки оплакване. КЗП отговаря, че 'всичко изглежда изрядно от страна на "ГЕТ"'.

Е кажете ми, как се процедира в такава ситуация? Колкото и да е развален телефонът, те просто го взимат за месец и го връщат същият, пишейки че не е имало проблеми, и че рекламацията е неоснователна. Това е директна лъжа и нарушаване на закона. Напълно съм измамен с гаранцията на този продукт, като е очевидно, че КЗП са безполезни в тази ситуация. Те просто проверяват фалшифицираните документи, което явно за тях е достатъчно добро доказателство, за да отхвърлят молбата ми.

Какво може да се направи в тази ситуация?
droopie
Нов потребител

Re: Проблем с отказ за изпълняване на гаранционни условия

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Апр 2014, 13:30

Я вижте в края на протокола, с който са ви върнали телефона, дали не пише, че дефектът е отстранен
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот Melly » 14 Апр 2014, 14:52

Да ви е идвало наум, че можете да сезирате съда? Но не самосиндикално, както сте направили с жалбите ви до КЗП и т.н...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот droopie » 14 Апр 2014, 20:40

Здравейте,

Благодаря за отговорите, но за жалост проблема е малко по-сложен. Ако направите кратка проверка ще установите, че фирмата е част от притежанията на Делян Пеевски. Вие смятате ли, че в съда ще имам някаква сила срещу него? От самото начало целта ми бе да избегна съдебната намеса, тъй като считам това за лош ход. Нямам средствата да надкупвам каквото е било подкупено, а е доста очевидно какво ще се случи когато човек тръгне да се съди с мафиоти, особено в България.

Това, на което се надявам, е да има начин да се докаже и документира, че телефонът има проблем, след което да се даде отново на сервиз и по същият път да се докаже, че проблемът не е отстранен. Ако това се случи, мисля че ще има достатъчна тежест за да се действа и без съдебен път, само чрез КЗП. Надявах се КЗП да направят точно това, но уви - не.

И нека отново повторя - протоколът им е чиста и проста лъжа. На него може да пише каквото ГЕТ.бг пожелаят да пише, а какво точно ще напишат не зависи от мен. Но мога да Ви кажа от сега, че няма да пише неща в моя полза, а в тяхна. Не само това, но след като ми върнаха развален продукт ми беше отказано правото да отхвърля рекламацията с думите: "ако не си вземеш телефона, той ще остане тук без надзор."

Надявам се, че разбирате защо стигането до съд е лоша идея в този случай.
droopie
Нов потребител

Мнениеот Melly » 14 Апр 2014, 20:55

Не, не мога да ви разбера. Вие си знаете.
При така стеклите се обстоятелства (страх и неувереност) можете да си сложите телефона в рамка и да изпиете една чаша студена вода.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот droopie » 14 Апр 2014, 21:07

Ами благодаря, все пак.

Остроумността ви сигурно е отбелязана с bold-нат текст в резюмето ви. Редом със стотиците ви съдебни победи срещу известни мафиоти от държавата. :)
droopie
Нов потребител

Назад към Търговско право