Здравейте притежавам ЕООД фирма за сервиз, продажба и диагностика на техника(нова и втора употреба). Имам шанс да наема офис в Гърция, бихте ли ми казали дали мога да работя със своята фирма на територията на Гърция и какво съм задължен да направя там.
Трябва ли да плащам и Гърция или мога изцяло с моята фирма да работя там?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фирма в България, с дейност в Гърция!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Фирма в България, с дейност в Гърция!
Трябва да откриете клон на фирмата си там, съобразно европейското законодателство и спецификите на гръцкия закон.
- n6391
- Потребител
Тъй като фирмата ми съществува от скоро и съм бос в тези неща, ще задам 2 конкретни въпроса. Бих се зарадвал на отговори
1. След като имам фирма тук, плащам си данъците и осигуровките(нямам други служители) тук...мога ли да предоставям услуги: ремонтна дейсност и диагностика в Гърция бидейки единствено с моята фирма
2. Как мога легално и без да нарушавам чуждите закони, да работя в Гърция със собствена българска фирма и да избегна тежките и високи данъчни и осигурителни разходи там?
1. След като имам фирма тук, плащам си данъците и осигуровките(нямам други служители) тук...мога ли да предоставям услуги: ремонтна дейсност и диагностика в Гърция бидейки единствено с моята фирма
2. Как мога легално и без да нарушавам чуждите закони, да работя в Гърция със собствена българска фирма и да избегна тежките и високи данъчни и осигурителни разходи там?
- conrad
- Нов потребител
обикновенно дейността се облага там, където се "доставя". Във Вашия случай това ще е Гърция и Ви съветвам да се запознаете със спецификата на гръцкото законодателство по отношение на възможностите за извършване на тъговска дейност като цяло и в частност тази, която ще извършвате Вие.
- latinka
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|