начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как стоят нещата в хранителната индустрия?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как стоят нещата в хранителната индустрия?

Мнениеот esecont » 29 Юли 2013, 11:24

Здравейте,

Тъй като не съм вещ в правните среди, дори нямам обща култура, реших да се допитам до вас. Днес се замислях, че в България на приоритет на народа са хранителните стоки, по обясними причини.

Интересувам се мога ли да изкупувам хранителни стоки на други фирми и производители, но да ги продавам под мое име и дизайн?

Идеята ми е, например имам съгласието на определени хранителни фирми да изкупувам хранителните им продукти и да ги препродавам под различно наименование.

Въпросите ми са два.

Възможно ле и по правен път да се случи това?

И, ако е възможно пред какви институции трябва да отговарям.
esecont
Младши потребител

Re: Как стоят нещата в хранителната индустрия?

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2013, 12:18

Възможно е. Това се прави от почти всички големи вериги. С малката разлика, че те си брандират някаква марка, след което сключват договори с фирми-производители на стоката и понеже са големи могат да "натискат" за по-ниски цени.
Принципно се дават опаковките от вас и те пакетират стоката и след това си я взимате.

Всичко е въпрос на преговори. Все пак цената и качеството са от значение.

На стоката задължително трябва да пише от кой и за кой е произведено, срока на годност и състава на продукта.

За да се заемете с такъв бизнес е небходимо да имате изградена мрежа, защото ще е трудниочко да се де борите с големите фирми и марки.

Говора за Метро (марка АРО), Била (с техните Пенита), с Лидъл и др.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 06 Авг 2013, 18:30

С една дума: ЗЛЕ! :)
Друго беше по времето на соц-а, храните бяха екологични... :(
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот borovinka » 07 Авг 2013, 11:52

Отпускарче, каква връзка има последният ти коментар с питането на човека?

Според мен каузата "да изкупувам чужди хранителни продукти и да препродавам от своя фирма" е обречена, просто защото няма как малка фирма да е конкурентоспособна на пазара в момента, но това е личното ми мнение. Иначе действително всичко е въпрос на договори.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Търговско право