начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Задължения към мобилен оператор ???

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задължения към мобилен оператор ???

Мнениеот angeldd » 23 Юли 2013, 16:10

Здравейте , искам някой правни съвети , за да знам как да постъпя. Моят казус е следния :
получих обаждане от непознат телефон от фирма която е била наета от мобилния оператор с цел събиране на дължими вноски на техните клиенти,за бързо ми беше обяснено че за ''Х'' година ( не си спомням точната година ) имам не платени 7 фактури и до изтичането на този месец трябва да реша дали да ги платя доброволно или ще се стига до съд,повече информация съм можел да получа в офисите на този мобилен оператор.След което разбира се отидох до офиса на въпросният оператор с цел да видя тези фактури и от къде имам такива сметки ( общата стойност на фактурите е 299.98 лв ) от там ми казаха че няма как да ми ги предоставят , не могат да разпечатат фактури по стари от 12 месеца, но знаели всяка на каква стойност е !!!Първото нещо което ми направи впечатление е че как така знаят общата сума , а няма как да я докажат ,второ за което не съм сигурен как е станало е че едната фактура е на стойност 89.98лв при лимит от 50 лв всички останали са на стойности от към горе долу 31 лв ( картата не я ползвам бях на месечен абонамент от 15лв, но поради срив на системата на този оператор за 3 месеца в който нямаше как да си заплатя сметката я деактивирах ( счупих :D ) ) останалите 4 месеца няма как да съм направил повече от 15 лв колкото ми е абонамента!Разбира се няма как да докажа това , затова исках разпечатка ..... но пък те нямат такава!!След това поисках да ми разпечатат договора да видя на какъв тарифен план съм и изобщо какви са условията му, дали мога да превишавам лимита си без да ми изключат картата, но разбира се не можеха да ми разпечатат и договора,отговориха ми че ако все пак държа да видя договора и въпросните фактури да пусна писмена жалба в офиса на оператора или прокуратурата :shock: не разбирам просто искам да видя аджеба за какво трябва да платя а не да ги съдя , както и да е искам няколко правни съвета какви са възможните последствия и как да постъпя :
1. дали да си намеря компетентен адвокат и не заведа аз дело срещу тях
2. не плащам нищо докато не ми представят фактурите,
3. могат ли да ме осъдят и КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА АКО ГО НАПРАВЯТ ??? Благодаря ви предварително!!
angeldd
Нов потребител

Re: Задължения към мобилен оператор ???

Мнениеот angeldd » 24 Юли 2013, 15:17

''Да, благодаря на всички за дългитеее и изчерпателни отговори, страшно много ми помогнахте в тоя сайт!!!!! :| :| :| ''
angeldd
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 25 Юли 2013, 23:40

:D 4. Просто не правете нищо по вашите точки 1, 2 и 3 - за сега очевидно няма никакви изгледи съответния моб.оператор да предяви искове срещу вас, тъй като няма доказателства/фактури да му дължите някакви суми. Не влизайте в контакт нито с оператора, нито с тези дето ви звънят по телефона. Ако получите някакъв документ, се обърнете за консултация към някой адвокат. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Юли 2013, 08:37

angeldd написа:''Да, благодаря на всички за дългитеее и изчерпателни отговори, страшно много ми помогнахте в тоя сайт!!!!! :| :| :| ''

Вижте, никой от отговарящите тук не е на заплата в тоя сайт, че да се сърдите що никой не Ви е отговорил. :mrgreen: А колегата го е казал много точно по-горе. Ако искате по-дълго и изчерпателно, ще трябва да се пишат излишни неща...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Търговско право