начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Doговор за ООД в ВОС

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Doговор за ООД в ВОС

Мнениеот Marina99 » 17 Юни 2004, 17:15

някой, би ли бил така любезен да ми публикува 1 вариант на друж дог за ООД който е минал(биле одобрен ) от Варненския ОС, за някоя фирма която е правил?
Защото ме е страх да не ме върнат или оставят без движение....
моят вариант, а ми е първи !
Моля ....и Благодаря
Marina99

Re: Doговор за ООД в ВОС

Мнениеот лунатик » 17 Юни 2004, 21:09

В полувремето между двата мача: май "Монтескьо" от Варна мисля че има трайни интереси по отношение на търговското право.Имаше и посочен ICQ нейде във форума, но не мога да си го спомня.(а и той от скоро не се изявявал).
Но защо непременно от Варна? Законите в РБ са задължителни за всички съдилища! (защо Варненския да е по-особен?).
А това май зависи май и от конкретния съдия. Имал съм случай договор за учредяване на ООД да мине безпроблемно при един съдия, а друг абсолютно подобен договор (само заменени" хикс" с "игрек") съдия от същия съд да го връща два пъти за "дооправяне" по негови си измислени критерии.
лунатик

Мнениеот Marina99 » 18 Юни 2004, 09:43

a, именно, за това става въпрос ! Дай някой който е минавал при теб,...моля.....:)
Marina99

Мнениеот лунатик » 18 Юни 2004, 09:49

Попълни стандартния в "Апис"-а. Ще мине на 95%
лунатик

Мнениеот Marina99 » 18 Юни 2004, 09:52

ok, mersi !
:))))
Marina99

Мнениеот лунатик » 18 Юни 2004, 10:36

Само спази и следното:
1. Ако ООД-то е от двама съдружници - то нека само единия да е определен за управител. Скоро във форума цитираха съдебната практика на ВтОС, където не са позволили и двамата съдружници да бъдат управители.
2. Приложи и ксерокопия от личните карти на учредителите и управителя (ако не е съдружник) - ТОВА НЕ Е ЗАКОНОВО ИЗИСКВАНЕ, но поне нашия съд изисква - за да правят справки дали верно са попълнени учредителните документи.
Успех!
лунатик

Мнениеот Marina99 » 18 Юни 2004, 10:48

а стига де...... каква е тая практика на ВтОС ????????? и защо,? тя няма правно основание!!!!!!!

Тук , повечето фирми са така регистрирани !!!!!!
Що за простотия ?

Ей заради това исках минал договор.....
Marina99

Мнениеот bartez » 18 Юни 2004, 11:33

Marinche, daj si e-maila i shte ti pratia druj. dogovor za OOD. Niamash griji.
bartez

Мнениеот Marina99 » 18 Юни 2004, 11:52

ОК, МЕРСИ Г-Н БАРТЕЗ..;)))

marina999@abv.bg
Marina99

Мнениеот ambicioznata » 18 Юни 2004, 12:00

С какво, бе, госпожа,
Варненският съд е по специален от Софийски Градски, например?!?
ambicioznata

Мнениеот Marina99 » 18 Юни 2004, 15:21

ami znam li? ama ia vijte kakvo pishe za ВтОС ?
нещо да кажете ? Всеки съдия си прави каквото си иска !
Marina99

Мнениеот alexander_tonev » 18 Юни 2004, 21:36

Колеги, бих искал да коментирам посочената практика на ВтОС, според която не се допуска двамата съдружници в ООД да бъдат и управители.
Това мнение е застъпено от проф. Герджиков в книга ІІ от неговия Коментар на ТЗ /стр. 518/. Аргументацията му е следната: ".... могат ли всички съдружници да бъдат управители в дружеството? Положителният отоговор би изменил съществено характеристиката на ООД. Това би означавало цялостна промяна на органната структура на дружеството. Начинът му на управление ще уподоби управлението на събирателно дружество. Съдружниците в ООД не разполагат със свободата да изменят структурата на управление. Органната структура и разпределението на компетенциите между органите са регламентирани основно с императивни разпоредби. Затова съдружниците трябва да изберат такъв брой управители-съдружници, който да не съвпада с общия брой на съдружниците, тъй като те запълват решаващия състав на ОС...." След това в бележка под линия авторът добавя, че практиката у нас допуска такова съвпадане на персоналния състав на ОС с този на изпълнителния орган, но същата не трябва да се подкрепя. Тези разсъждения на проф. Герджиков при подготовката ми за изпита по търговско право ми се виждаха разумни и издържани, но впоследствие открих, че наистина практиката не ги съобразява. Освен това, при липсата на изрична забрана, не виждам основание за такава строгост - "паритетните" ООД-та /по израза на Герджиков/ наистина са под контрола на съдружниците с равно участие в капитала и не виждам нищо лошо това да намери израз и в равното им право да управляват и представляват ООД-то. Така или иначе, за пръв път научавам, че има някаква практика, поддържаща забраната. Дали ВтОС е чел Герджиков и е решил да му се довери??:)))
alexander_tonev

Мнениеот donna » 18 Юни 2004, 22:01

не знам дали е чел Герджиков ,но по принцип ВТОС са доста стриктни
ако някой не е доволен от това нека обжалва
donna
Старши потребител

Мнениеот alexander_tonev » 18 Юни 2004, 22:09

Така е - нека обжалва, така че да се уеднаквява практиката
alexander_tonev

Мнениеот donna » 18 Юни 2004, 22:10

ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ РЕШИ ВТАС
donna
Старши потребител

Мнениеот никоя » 18 Юни 2004, 22:23

Ако пробвате да пишете вярно на български език, например "договор за ООД ВЪВ ВОС", може и да минете някой път, ама с това килийно образование дето го имате по ПУЦ-овете не ми се вярва
никоя

Мнениеот управител » 22 Юни 2004, 00:36

След като ТЗ позволява ясно (като не забранява) двама съдружници да са и двама управители в ООД, откъде накъде Герджиков и разни провинциални съдилища си позволяват да допълват (изменят) закона? Това може ли да ми го обясни някой юрист, или в БГ не се знае що е това закон та затова цялата ни съдебна система е една такава странна и недъгава?
управител

Назад към Търговско право