начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Preobrazuvane na OOD v AD

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Preobrazuvane na OOD v AD

Мнениеот Отчаяна » 10 Мар 2004, 17:01

Уважаеми колеги,

Налага ми се да направя преобразуване на ООД в АД. Моля ви помогнете ми за това как да преобразувам капитала на ООД-то в АД и как дяловете да станат акции.
Иначе мисля, че ще ми трябва решенияе на ОС на ООД, заявление, обнародване и т.н. Ако някой може да ми помогне моля пишете ми velevatanya@hotmail.com
Отчаяна

Re: Preobrazuvane na OOD v AD

Мнениеот donna2 » 10 Мар 2004, 22:28

трябва да се довнесе капитал като за АД ,другото по ТЗ виж преобразуване ,имам под ръка едно заявление за вписване ще го пратя на ел. поща
donna2
Потребител

Мнениеот Отчаяна » 11 Мар 2004, 11:04

Благодаря ти много колежке
Отчаяна

Мнениеот Отчаяна » 12 Мар 2004, 17:17

Колежке Донна2 искам да Ви попитам необходимо ли е първо да се направи увеличение на капитала на ООД-то, защото изискуемия капитал за Ад е 50 000 лв., а в чл. 264д от ТЗ пише, че размерът на капитала на навоучреденото дружество не може да бъде по-голям от чистата стойност на имуществото на преобразуващото се дружество.
Това според мен означава, че не може да се направи преобразуване докато капитала е 5000 лв.
Също ме интересува каква държавна такса се дължи за преобразуване - такса като за ново дружество или не?
Благодаря Ви предварително.
можете да мии пишете и на e-mail
velevatanya@hotmail.com
Отчаяна

Мнениеот donna » 12 Мар 2004, 17:39

да разбира се първо се увеличава капитала до необходимият за АД за ДТ -трябва да е като за новоучредено ,според чл.264 от ТЗ дружеството се превръща от един вид в друг вид- новоучредено
donna
Старши потребител

Назад към Търговско право