начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

"СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?"

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?"

Мнениеот ТТТ » 10 Юли 2003, 01:34

Колеги,с "изчезването" си от темата ми във форума "СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?" доказахте,че съм била тотално права.Е,ако проявявате интерес-имам някакво разрешение на казуса.И то е - ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО НА ТОЗИ И ПОДОБНИ НА НЕГО КАЗУСИ "НЕ ДОСТИГАТ" ТЕКСТОВЕ В КТ! И следващата ми мисъл е - дали това не е нарочно ? С липсата на достатъчна или достатъчно ясна правна уредба на колективното трудово договаряне,като че ли се цели ощетяване,съкращаване на правата на работещите.Нормално за нашата държава! Успех!
ТТТ

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ttt » 10 Юли 2003, 22:45

Надявам се,че все пак някой от вас е прочел обръщението ми,тъй като виждам как безславно си отива от форума.
ttt
Младши потребител

Мнениеот bgjurist » 11 Юли 2003, 14:55

ТТТ, как ти се занимава с гадните и нископлатени трудови казуси? Я по-добре вземи да дойдеш да изпълним състава на купона на плаж в събота, 10,30-11,00 часа на Мери Лу! ;-) >-I
bgjurist
Потребител

Мнениеот трудовоправник » 14 Юли 2003, 15:35

Хей ТТТ,как може да твърдиш че липсата на нормативна уредба за колективното трудово договаряне цели ощетяване на работещите. Та нали затова е договаряне-за да могат работодателите и раб./служит. свободно да уговарят условия по повечето от елементите на труд. правоотношение. А в К.Т. са си посочени минималните условия така че няма опасност раб./служ. да бъдат ощетени с К.Т.Д.
трудовоправник

Мнениеот ТТТ » 14 Юли 2003, 16:07

Колега Трудовоправник,във форума май не си говорим точно така - с "хей!".Добре че не знаете пола ми,тогава може би щяхте да се обърнете с "бе" или "ма".Толкова с емоциите.Сега - по същество.Не зная какъв Ви е стажа и опита в областта на трудовото право /моят опит също е недостатъчен/,но ако тълкуваме само КТ ще открием прекрасни възможности за работниците и служителите.Когато нещата опрат обаче до конкретен казус в тази област - нещата не са толкова прости.А моето обръщение към цитираните колеги е във връзка с коментарите,които съвместно правихме по темата КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР.Ако желаете - запознайте се със съобщенията по тази тема и тогава с удоволствие ще чакам коментара Ви.Поздрави!
ТТТ

Мнениеот Трудовоправник » 15 Юли 2003, 11:20

Уважаема ТТТ, съжелявам ако сте се почувствали засегната от обръщението "Хей ТТТ". Но ако държите на етикета трябва да си пишете името и правилното обръщение. Например г-ца Тодорка Тръткова Топуркова.
Трудовоправник

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 11:35

Очевидно сте случайно във форума.Личи си по "правописа".Имате чувство за хумор.Но най-доброто в случая е,че благодарение на Вашите писания,темата ми стои и така има шанс хората,към които е адресирана да я видят.Благодаря и не "съжЕлявам" за кореспонденцията с Вас.Страдах от амнезия и не си спомнях как се казвам.Вие ми върнахте спомените,г-н трудовоправник /или Трудовоправник?/.Почти като в сапунен сериал открих какво стои под инициала ТТТ - то било абревиатура на името ми !
ТТТ

Мнениеот Трудувуправникъ Роберто » 15 Юли 2003, 13:03

Мда,мда.Явно си имаме работа с един дълбоко засегнат човек.Ама то така се получава уважаема ТТТ като се опитвате да давате мнения по въпроси ,които очевидно не разбирате. Пробвайте със форум за сапунени сериали-тях очевидно ги разбирате.
Що се отнася до форумите в lex.bg-отдавна следя вашите литературни пориви в тях а и съм сигурен че и вие сте чели нещо мое тук-таме.
Това че темата ви още стои във форума не е от ваша полза-излагате се.
Трудувуправникъ Роберто

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 13:10

Добре,да започнем отново.Чувството Ви за хумор ми допада много.Хайде да си съдействаме! Очевидно няма смисъл от конфронтиране.Като начало - посочете ми нещо от това,което съм писала,което според Вас не е вярно.
ТТТ

Мнениеот hebigatsu » 15 Юли 2003, 14:46

За ТТТ,
Изобщо не бягам от поставените от теб теми, просто нямам достатъчно време и рядко влизам във форума напоследък, за което съжалявам. По спорната тема - Мога да ти обясня точно, как и защо се получи трудовото законодателство в този вид, специално по отношение на колективното договаряне - тази формулировка е благодарение на "прехвалените" ни синдикати.
Ако ми остане време ще напиша повече по темата.
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 21:27

Уважаеми hebigatsu,аз също имам отговор за лошото законодателство в областта на трудовото право и за намесата на синдикатите там.Имам и наблюдения върху това влияние,за което говорите.Но считам,че много от темите в този форум се разглеждат опростено.Разочарована съм от това,което чета,включително и по настоящата тема /вж.разсъжденията на Трудовоправник/.Смятам да преустановя участието си във форума.Благодаря за подкрепата Ви.Надявам се,че ще имаме други възможности за обмяна на мисли и идеи.С искрени чувства- ТТТ.
ТТТ

Мнениеот hebigatsu » 18 Юли 2003, 14:22

За ТТТ,
На ваше разположение. От линка ми можете да получите необходимата информация за връзка.
hebigatsu
Активен потребител

Назад към Трудово право