начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

20 работни дни ? Права

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

20 работни дни ? Права

Мнениеот ns199fly » 07 Дек 2018, 07:44

Здравейте,

Възможно ли е за съдействие от ваша страна по повод едни въпроси.

Подадох си молба за прекратяване на работните взаимоотношения с моят работодател.
По договор е 20 работни дни. Последният ми ден е след 3 дни.
В момента ме заливат с работа повече и повече от нормалното.
Държат се грубо и надменно.
Въпросът ми е следният:
В случай че не ми издържат нервите и си тръгна и само 3 дни ми остават както може да последва ?
( четох че ще дължа брутна дневна заплата за всеки останал ден които не съм бил на работа. )
Също на 20 работен ден което се води последен ден, възможно ли е да ме задържат по дълго от това и да не ме освободят и в такъв случай какви права имам.

Благодаря Ви предварително :).
ns199fly
Нов потребител

Re: 20 работни дни ? Права

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Дек 2018, 09:23

И да се обърнете към инспекция по труда - ефектът ще е малък. Там работят едни чиновници, които са доста объркани. Възможно е да попаднете на читави - но шансът е малък. Другото е да търсите връзки - което е доста неясно.

Тормозът на работното място е разпространен, аз го решавам само чрез съдебно решение - тоест - вкарвам документи в съд и определям хонорар на око, пищенето е голямо накрая. То не е само на работното място - има навсякъде тормоз - монополи, банки, колектори, чси, ужасни са - но накрая си ги осъждам.

В случая намерете читав работодател, няма институция, която да Ви защити, освен ако не се обърнете към съд.

Синдикати в България на практика няма.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: 20 работни дни ? Права

Мнениеот jhoro » 21 Юни 2020, 12:32

Темата е доста стара и питащия вероятно я е забравил. Но понеже казуса присъства постоянно - позволявам си да „я събудя“.
ivan_lawyer е отговорил, като ... техническата поддръжка на Microsoft - „абсолютно вярно и абсолютно безполезно“!
Вярно е, че цитираните институции са или незаинтересовани, или поне много мудни.

Но всеки проблем има поне още едно решение - както е казал Александър, разсичайки гордиевия възел!
Масова практика в подобни случаи е ... посещение при „Личния лекар“. Поради предстоящата промяна - много вероятно е човек да се разболее.
От друга страна - по-нормално е работодателя (или негов представител) да не разчита много на напускащ работник. Както за количеството, така и за качеството на работата! Ако пък работника е много ценен - би направил всичко възможно, да го задържи!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право