Здравейте, имам нужда малко от помощ.
Имам малка фирма, в която си работя сам в момента. От време на време ми се налага да ползвам услуги на различни хора на които възлагам различни неща. Хора които най-често работят някъде и в свободното си време примерно копирайтъри, преводачи, дизайнери или нещо друго за което си плащам.
Та въпроса ми е:
Искам да бъда изряден до колкото се може и при всяко такова възлагане да се сключва някакъв договор между фирмата и човека (физическото лице) за определената работа. По този начин да си защитим взаимно правата по някакъв начин.
Какъв е най-удачният вариант според вас? Аз съм чувал за граждански договор четох из нета но не съм на пълно наясно или има и друг вариант който бихте ми препоръчали?
Ако варианта е граждански договор, можете ли да ми препоръчате някой който може да ми изготви такъв договор.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански или друг вид договор?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Граждански или друг вид договор?
Ами Вие и досега реално си работите с "граждански" договори - разбирате се с хората какво да се направи, правят го, плащате. Не е нужно договорът да е в писмена форма, за да съществува. Но ако смятате, че има полза нещата да се напишат черно на бяло (и ония, хакнатите, да приберат едни данъци и осигуровки по договорите), няма проблем. Водещ критерий за това, дали да сключвате писмен договор за дадена работа трябва да са думите преди скобите в предишното изречение.
Не знам кого да Ви препоръчам, но не ползвайте счетоводител да Ви го твори, както не бихте ползвали музикант да Ви проектира сграда Юрист Ви трябва.
Не знам кого да Ви препоръчам, но не ползвайте счетоводител да Ви го твори, както не бихте ползвали музикант да Ви проектира сграда Юрист Ви трябва.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|