начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Заплахи за уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплахи за уволнение

Мнениеот marina57 » 31 Юли 2016, 14:05

Здравейте,
от 16 години работя в сферата на образованието, като от осем години съм помощник-директор в основно училище на договор за неопределено време.
След спечелване на конкурс за директори, директорът ме извика и ми каза, че ще бъда преназначена на учителска длъжност на срочен договор и по- ниска заплата.
Мотивите са изразени устно, че иска да назначи друг заместник-директор.
Заплаши ме, че ако не подпиша допълнителното споразумение по чл.119 ще преминем към уволнение.
До момента съм работила с двама директори, които се пенсионираха, нямам налагани наказания и забележки за работата ми.
Какви са моите права в тази ситуация?
Какво мога да направя, за да се защита?
marina57
Нов потребител

Re: Заплахи за уволнение

Мнениеот m_zlateva » 01 Авг 2016, 16:50

Това е предложение, което можете да приемете ..но може и да откажете..
Възнаграждението Ви е отразено в трудовия Ви договор..освен по Ваша молба /хихи /.. то неможе да бъде намаляно..има възможност да бъдете преназначена на друга длъжност , но НЕ се съгласявайте да е по срочен договор..
m_zlateva
Нов потребител

Назад към Трудово право