начало

КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

Работа по граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа по граждански договор

Мнениеот darinchenev » 28 Ное 2007, 10:49

Работя като държавен служител.Мога ли да работя на друго място, на граждански договор същата си професия / лакар /.
darinchenev
Нов потребител

Мнениеот fester1 » 28 Ное 2007, 16:12

По принцип забраната е само за работа по трудово правоотношение. Няма пречка да се работи по граждански договор, но:
- да е за предоставяне на услуга с инцидентен характер, а не продължително, иначе ще се сметне, че е налице прикрито трудово правоотношение;
- да се избягва конфликт на интереси.
Щом сте държавен служител предполагам работите в някое РЦЗ. При това положение не съм много убеден, че липсва конфликт на интереси, ако възнамерявате да работите като лекар... :roll:
Справка: чл. 7 и чл. 29а ЗДСл. (макар че би трябвало да сте ги видели щом сте държавен служител).
fester1
Потребител

1

Мнениеот marter » 29 Ное 2007, 10:39

За водачите на МПС има ограничение в часовете, т. е. дори и да искат да работят допълнително-ако надвишават часовете-нямат право :? . За лекарите имате ли подобно изискване :oops: ?
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

молба

Мнениеот damyan » 07 Фев 2008, 15:33

а за да не почваме нови теми - може ли някой да ми услужи със сламка на граждански договор на лекар с медицински център за извънболнично лечение - може да не отговаря на всички условия по-горе, идеята ми е да кажа какво трябва да направя, иначе съм благодарен за всякаква помощ - може и сканирани файлове ....
мерси много!
damyan
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 07 Фев 2008, 18:17

Моят отговор е не, не можете да работите същата работа. Нали си чувал за т.нар. конфликт на интереси.
genius75
Потребител

Назад към Трудово право