начало

КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

Подписана декларация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подписана декларация

Мнениеот marylg » 26 Яну 2008, 21:55

Работя като производствен мениджър. Преди 3месеца управителят ми представи декларация за подпис, според която в следващите 5 години нямам право да работя като мениджър в този бранш, в противен случай трябва да му заплатя солидна сума. Има ли някаква стойност тази декларация и трябва ли да се притеснявам? Аз считам, че след като не е нотариално заверена, означава само лист хартия....Така ли е? Ще съм благодарна за всеки съвет.
marylg
Нов потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 26 Яну 2008, 22:09

Мисля че дори и да работите в бъдеще в същия бранш, няма да имате проблем , понеже това е нарушение на първо място на Коституцията на република България относно ограничениео Ви на право на труд. Струва ми се, че този вид декларации нямат издържана юридическа стоойност.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Karakochev » 27 Яну 2008, 15:25

Това е далечен отглас от най-стария ни Закон за защита на конкуренция, в който имаше такава норма. Но този закон отдавна е отменен, тъй че СПОКО:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот margaritahlebarova1 » 28 Яну 2008, 10:05

ako moje da zadam 1 ? vie na trudov dogovor li rabotite , zashtoto pod menidgur razbiram predstavitel , koeto me kara da se sumnqvam 4e dogovora vi e tip dogovor za turgovsko predstavitelstvo
margaritahlebarova1
Младши потребител

do Margaritahlebarova

Мнениеот marylg » 01 Фев 2008, 17:44

Da! Rabotya na trudov dogovor, s predizvestie 3 meseca.
marylg
Нов потребител

Назад към Трудово право