начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Медиация

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Медиация

Мнениеот andrea » 12 Окт 2010, 11:53

Здравейте колеги, много моля ако някой разполага с материали: лекции, записки, препоръчителна литература и каквото още се сетите свързано с медиацията да споделите. Не се намира почти нищо по темата. Закона за медиацията е от 2004 година, а единствените книги, които споменаха бяха само две: медиацията в наказателното право и в трудовото право.

Моля ви помагайте :oops: :roll:
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Re: Медиация

Мнениеот tedyxaz » 12 Окт 2010, 12:37

.::ЦЪК::.

Това върши ли работа :roll:
T.Ivanova
Аватар
tedyxaz
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2010, 22:58

andrea написа:Здравейте колеги, много моля ако някой разполага с материали: лекции, записки, препоръчителна литература и каквото още се сетите свързано с медиацията да споделите. Не се намира почти нищо по темата. Закона за медиацията е от 2004 година, а единствените книги, които споменаха бяха само две: медиацията в наказателното право и в трудовото право.

Моля ви помагайте :oops: :roll:

Ади, болда силно ме смути!
Чл. 3. (1) Предмет на медиация могат да бъдат граждански, търговски, трудови, семейни и административни спорове, свързани с права на потребители, и други спорове между физически и/или юридически лица.
Директива № 2008/52/ЕО
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andrea » 13 Окт 2010, 10:13

Да Поли, грешката е моя, тъй като авторът на книгата преподава "Медиация по граждански и наказателни дела" явно съм допуснала грешка.

http://www.book.store.bg/p28619/mediaci ... nkova.html
Изображение
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2010, 17:52

:roll: :) Не съвсем- само относно пострадал и обвиняем може да се ползва медиация, евентуално с доста уговорки( но ... но! това са си чисто гражданско правни отношения, нали). ЗМ нейде в началото указва, че е приложима съгласно НПК( цяла книга по този въпрос- наистина съм впечатлена :lol: ).
Не съм я чела, и не бих дори да се налага. Имам нек`ва бумажка, дето казва, че съм медиатор, ала мен ако питаш- карай го този изпит по- лежерно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andrea » 14 Окт 2010, 09:50

:D Благодаря Поли :wink:

Аватар
andrea
Активен потребител

Назад към Лекции и материали