начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

търся ПМС от 1990г, помогнете!

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

търся ПМС от 1990г, помогнете!

Мнениеот pipina » 22 Яну 2005, 21:18

Здравейте юристи,

Много ще съм ви благодарна, ако можете да ми помогнете да издиря едно ПМС, не знам защо толкова апокрифно. Търся постановление на Министерски съвет от 1990 г. за създаване на Фондаци "Отворено общество", с което държавата се задължава да участва с процент във всяко дарение на Джордж Сорос. Интересува ме именно този процент. ПМС трябва да е примерно от периода февруари-април 1990 г. Не мога да намеря нито точната дата, нито номера му. Можете ли да микажете номера и дата, ако знаете и къде да търся. Или, ако бихте ми го пратили ще съм Ви много благодарна. Трябва ми за чисто изследователски цели.
pipina
Нов потребител

Re: търся ПМС от 1990г, помогнете!

Мнениеот донна2 » 23 Яну 2005, 17:31

НЕ мога да ти го намеря сега точно това ,имам едно друго от 199о но то касае съвсем друго нещо ,може да се провери в апис примерно ,а ако го няма пак в апис по справката на обвародваните в ДВ нормативни актове ,така поне може да го отриеш и прровериш в ДВ
донна2

Мнениеот § » 23 Яну 2005, 19:39

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО"

ОТМЕНЕН ОТМ. ДВ 103 1995
Обн. ДВ. бр.61 от 31 Юли 1990г., изм. ДВ. бр.70 от 27 Август 1991г., отм. ДВ. бр.103 от 24 Ноември 1995г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Чл. 1. (1) Фондация "Отворено общество" се освобождава от данъци, мита, такси и отчисления в полза на бюджета.
(2) Средствата, предоставени като дарения и завещания на фондацията от български юридически и физически лица, се освобождават от данъци.

Чл. 2. Предоставя за нуждите на фондация "Отворено общество":
1. правото на ползуване на 8 работни помещения на десетия етаж от административната сграда на Народния дворец на културата на бул. Ернст Телман 17;
2. петстотин хиляди лева от бюджета за покриване на първоначалните разходи на фондацията.

Чл. 3. (Отм. - ДВ, бр. 70 от 1991 г.)

Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 70 от 1991 г.) Дава съгласие фондацията да извършва спомагателни стопански дейности (вкл. издателска и информационна дейност, търговия с произведения на изкуството, печатни произведения, учебни филми и др.), както и към нея да се създадат издателство, печатница и информационно-документационен център като нейни звена, които могат да извършват услуги на български и чуждестранни физически и юридически лица.

Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 70 от 1991 г.) Трудовите правоотношения на работещите по трудов договор с фондацията лица се уреждат съгласно българското законодателство.

Чл. 6. Надзорът върху дейността на фондацията да се упражнява от министъра на финансите и министъра на науката и висшето образование.

Заключителни разпоредби

§ 1. Отменя т. 7 от Разпореждане № 7 на Министерския съвет от 1989 г. (необнародвано).

§ 2. Изпълнението на това постановление се възлага на министъра на науката и висшето образование.
§

Мнениеот § » 23 Яну 2005, 19:54

Ако не се лъжа Отворено общество не е създадено с ПМС, а имаше май някакво решение на МС или нещо подобно. Едва ли ще го намерите в ДВ. Аз подозирам че може би става дума за Разпореждане № 7 на Министерския съвет от 1989 г. (необнародвано)
§

Мнениеот pipina » 24 Яну 2005, 18:05

Много, много благодаря за помощта! Беше безценна.
pipina
Нов потребител

Мнениеот pipina » 24 Яну 2005, 18:07

Благодаря, ще проверя.
pipina
Нов потребител

Назад към Лекции и материали