начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Учебник по криминалистика

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Учебник по криминалистика

Мнениеот bugsy » 09 Фев 2006, 19:05

Здравейте колеги,
В последно време много се говори за професионалната подготовка на разследващите органи. Мислите ли, че към настоящия момент обучението по криминалистика е на наебходимото ниво, така че още в университета да се получат необходимите знания за работа? Има ли според Вас нужда от нови учебници по криминалистика и върху кои дялове от криминалистиката да се акцентира?
bugsy

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 12:25

Аз мисля, че обучението по криминалистика в Софийския университет е на доста високо ниво. Но все пак всичко си зависи в крайно сметка от Вашите лични амбиции. Аз, лично, понеже имам голяма слабост към криминалистиката, си четях не само учебника на Цеко Цеков "Криминалистика", но и много допълнителни неща. Пък и на нас ни водеше лекциите проф. Беленски, а той изисква много, за което сега съм му много благодарна. Той ни препоръчваше за допълнителна подготовка, за който се интересува, учебника на проф. Иван Вакарелски "Криминалистика", ит ой наистина е много хубав. Разбира се, има и много други хубави учебници.
Гост

криминалистика

Мнениеот гост » 13 Фев 2006, 18:03

здравейте, бих искал да допълня, че тези учебници по криминалистика на преподавателите за които споменахте не са лошир но аз бих се усъмнил че някой така нар. проф. пладиатстват и преписват много здраво от истинските професионалисти, които са бивши криминалисти от МВР но понеже нямат връзките в университетите те си остават г-н никой а там няккакви си книжни същества използват беззаконието в страната и копират.....бих се обзаложил че много от тях си и нямат представа от крим. но това си е мое менинер никой не искам да засегна. Аз лично имам щастието да познавам истински виртуози в областта на криминалистиката които са ме учили как се правят графологически, трасологически, балистични и всякакви други експертизи, неща за които тия преподаватели само са чели в книжкитер но да са живи и здрави.
гост

Назад към Лекции и материали