Здравейте колеги,
В последно време много се говори за професионалната подготовка на разследващите органи. Мислите ли, че към настоящия момент обучението по криминалистика е на наебходимото ниво, така че още в университета да се получат необходимите знания за работа? Има ли според Вас нужда от нови учебници по криминалистика и върху кои дялове от криминалистиката да се акцентира?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Учебник по криминалистика
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Аз мисля, че обучението по криминалистика в Софийския университет е на доста високо ниво. Но все пак всичко си зависи в крайно сметка от Вашите лични амбиции. Аз, лично, понеже имам голяма слабост към криминалистиката, си четях не само учебника на Цеко Цеков "Криминалистика", но и много допълнителни неща. Пък и на нас ни водеше лекциите проф. Беленски, а той изисква много, за което сега съм му много благодарна. Той ни препоръчваше за допълнителна подготовка, за който се интересува, учебника на проф. Иван Вакарелски "Криминалистика", ит ой наистина е много хубав. Разбира се, има и много други хубави учебници.
- Гост
криминалистика
здравейте, бих искал да допълня, че тези учебници по криминалистика на преподавателите за които споменахте не са лошир но аз бих се усъмнил че някой така нар. проф. пладиатстват и преписват много здраво от истинските професионалисти, които са бивши криминалисти от МВР но понеже нямат връзките в университетите те си остават г-н никой а там няккакви си книжни същества използват беззаконието в страната и копират.....бих се обзаложил че много от тях си и нямат представа от крим. но това си е мое менинер никой не искам да засегна. Аз лично имам щастието да познавам истински виртуози в областта на криминалистиката които са ме учили как се правят графологически, трасологически, балистични и всякакви други експертизи, неща за които тия преподаватели само са чели в книжкитер но да са живи и здрави.
- гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|