начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Казуси по финансово право

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Казуси по финансово право

Мнениеот teresa » 13 Юни 2007, 20:55

Здравейте.Много ще съм благодарна,ако някой може да ми помогне-трябват ми казуси по финансово право. E-maila ми е mimeto_1985@abv.bg
teresa
Нов потребител

Мнениеот d_mavrodieva » 13 Юни 2007, 23:53

Този казус са ни давали на упражненията да го решаваме. С дуго аз не мога да помогна. Успех!

Едно ФЛ работи по три тудови провоотношения. Има един основен работодател и двама допълнителни. Според чл.38ал3 от Закона за облагане доходите на ФЛ (отм), то следва да удостовери със служебна бележка получените доходи от свойте работодатели и заплатените данъци. Служебни бележки се издават от всички работодатели различни от основния и се представят на него. Осн.работодател преизчислява окончателно данъка в/у доходите на год.база до 31.01 на следващата данъчна год.независимо дали лицето работи по др.трудови договори.
Ако ФЛ получи от своите работодатели такава служ.бележка, но не я представи на осн.си работодател, то каква отговорност възникава за него? Къде е санкцията на ПН на чл.38 ал 3 Закона за облагане доходите на ФЛ?
d_mavrodieva
Потребител

Мнениеот teresa » 14 Юни 2007, 21:24

Хиляди благодарности!
teresa
Нов потребител

Назад към Лекции и материали