начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

казус

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

казус

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 19:37

едно лице (иванов) отива на почивка и моли сьседа си (петков) да полива цветята му и да храни котката му,като не ползва вещите му.петков обаче се разболява и сестра му вьрши сьответната работа.след като се враща иванов вижда че котката му е умряла,цветята сьщо,а вешите му са ползвани.
въпросът е:какъв договор е това и може ли иванов да предяви иск срещу петков за причинените вреди?
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 19:42

aantoniyaivan, в кой курс си?
legista
Младши потребител

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 20:02

трети курс
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 20:16

вече трябва да знаеш отговора. Ако се затрудняваш, отвори ЗЗД и ще установиш какъв вид е договора- не искам да ти отнемам удоволствието. За вредите да знаеш- щом има вреди, винаги можеш да търсиш обезщетението им, стига да можеш да ги докажеш и да се насочиш срещу правилното лице.
legista
Младши потребител

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 20:20

това,което казвате на мен ми е ясно и все пак не ми е ясно на какво основание ще се предяви иска и какьв е договорът
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 20:35

колега, не очаквай от мен да ти дам точния отговор. Това не е добре за тебе, пък и услугата ми ще е лоша. А освен това разбирам, че ти самия можеш да изведеш отговора от казуса и от знанията, които имаш. Ти вече знаеш, че са причинени вреди, значи знаеш и основанието. Остава да го заместиш във формулата по ЗЗД и си готов.
legista
Младши потребител

Назад към Лекции и материали