Колеги, някой знае ли от къде да си намеря тази книга в електронен вариант?
Много по-удобно е зе ползване, а и не е такава тухличка.
Влизах в мобилис и пингвините, но там не се предлага като файл, диск и какъвто и да е друг начин.
Кой може да помогне?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договорът - Захари Торманов
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
venec
колега, за съжаление, няма практика издателите да предлагат книгите и в електронен вариант. Обяснението е, може би, традиционното "пренебрежително" отношение към авторското право у нас.
Вариантът е да си създадете сами "електронна книга". Необходими материали: 1. Книга; 2. Компютър; 3. Скенер; 4. Софтуер (лично аз предпочитам Abbey); 5. Свободно време; 6. Желание.
Ако се синхронизира работата на няколко човека, даже става и бързо.
За накърненото авторско право може да поговорим в отделна тема.
Вариантът е да си създадете сами "електронна книга". Необходими материали: 1. Книга; 2. Компютър; 3. Скенер; 4. Софтуер (лично аз предпочитам Abbey); 5. Свободно време; 6. Желание.
Ако се синхронизира работата на няколко човека, даже става и бързо.
За накърненото авторско право може да поговорим в отделна тема.
- rado_goranov
- Нов потребител
Имам електронна книга - "Гражданско процесуално право" - Ж. Сталев. Авторското право е максимално защитено. Мисля, че има и други издания във вид на електронни книги.
Повечето от изданията на английски имат и такава версия, като често са по-скъпи от хартиения носител.
Повечето от изданията на английски имат и такава версия, като често са по-скъпи от хартиения носител.
- dochev
- Нов потребител
Привет. Благодаря за отговорите.
Ами, аз нямах намерение да накърнявам правата на автора. Нямам и нищо против да си купя такова електронно издание, колкото и защитено да е. Просто ми е много по-удобно да ползвам такава голяма книга в електронен вариант - качвам си я на лаптопа и си е винаги с мен. А и търсенето е далеч по-лесно.
Варианта със сканирането и сглобяването също става, но няма да е пълноцеено точно търсенето. А OCR доста време ще отнеме.
Иначе чувам (точно ГПП-то на Живко Сталев видях и си купих), че се появяват такива книжки в БГ, но са прекалено малко, а пък за юридическите да не говорим. ГПП-то е на Сиела и се надявах да са пуснали още нещо електронно, ама нейсе....
Веднъж, по друг повод вече писах тук, че дремят, ама ето още едно доказателство. Това си е поредната пазарна ниша, нали така.
Е, чакаме пазара да стане нормален
Ами, аз нямах намерение да накърнявам правата на автора. Нямам и нищо против да си купя такова електронно издание, колкото и защитено да е. Просто ми е много по-удобно да ползвам такава голяма книга в електронен вариант - качвам си я на лаптопа и си е винаги с мен. А и търсенето е далеч по-лесно.
Варианта със сканирането и сглобяването също става, но няма да е пълноцеено точно търсенето. А OCR доста време ще отнеме.
Иначе чувам (точно ГПП-то на Живко Сталев видях и си купих), че се появяват такива книжки в БГ, но са прекалено малко, а пък за юридическите да не говорим. ГПП-то е на Сиела и се надявах да са пуснали още нещо електронно, ама нейсе....
Веднъж, по друг повод вече писах тук, че дремят, ама ето още едно доказателство. Това си е поредната пазарна ниша, нали така.
Е, чакаме пазара да стане нормален
- antar
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|