начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ВСС отново повдига въпроса за увеличение на съдебните такси

Дискусии на тема съдебната власт в България

ВСС отново повдига въпроса за увеличение на съдебните такси

Мнениеот donna » 27 Яну 2011, 21:22

http://lex.bg/bg/news/view/40101

Какво е вашето мнение колеги , аз съм против ,БГ не е само София и към момента при този стандарт на живот таксите за прованса си се явяват високи.
donna
Старши потребител

Re: ВСС отново повдига въпроса за увеличение на съдебните такси

Мнениеот Гост. » 27 Яну 2011, 22:24

Според Колев е несправедливо всички данъкоплатци да плащат за определени дела. По думите му едно разумно увеличение на таксите би оказало добър ефект върху съдебната система, защото ще намали натоварването на най-заетите съдилища.

:?: :shock: Поредния nonsense. Вече дори не виждам смисъл да коментирам...но ако работата идва някому непосилна- да напуска и се отдаде на заслужен отдих, дет се казва. А останалите издръжливи ще се радват и на ...найста заплата.

"В момента в съдебната система се разглеждат дела за какви ли не безумия. Някои граждани с психически отклонения само се чудят за какво да заведат дело", обясни Колев и заяви, че той като гражданин е против с парите си като данъкоплатец да плаща за препирните между скарани съседи.

Е? Пропуска да отбележи, че там рангове и прочие гъдели на йерархията са в корелация с бройката( те си го измислиха, не друг)- статистиката е движеща правната мисъл сила. :idea: ( става хубав лозунг от това)
Не ми е работа, но съдията пропуска основен принцип( уж, действащ по нашето писано право)- всички са равни пред закона.
А дали някоя страна Е с психични отклонения или НЕ- нЕмам квалификацията да споря, но да си припомни една друга статистика- след 5 години работа в системата.... нещата и при тях не са така непорочни. :lol:

Крайната цел вероятно е положителна( тоя фиск е най-важното нещо, ерго- във всеки НА чл. първи да урежда първо тези отношения :lol: ), но мотивите са дълбоко порочни, което опорочава и пътя, и целта, и прокламатора.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Яну 2011, 22:38

Аз последно време забелязвам какви ле не "щуращини" по делата и имам чувството ,че го правят само и само да се жали , та да влезе такса ...и това от хора с практика и със знания , а "щуращините" не би ги допуснал и студент ...аз или съм мнителна или имам халюцинации или вече де да зная и аз...
Съгласна съм с Поли , на когото му тежи тогата да напуска системата , защото ако само заплатата е движещата сила за един съдия ,то той не е за тая система ...
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Яну 2011, 22:46

poli_g написа:
Крайната цел вероятно е положителна( тоя фиск е най-важното нещо, ерго- във всеки НА чл. първи да урежда първо тези отношения :lol: ), но мотивите са дълбоко порочни, което опорочава и пътя, и целта, и прокламатора.

Ей Поли недей така много работа ще се отвори за нашите народни избранници има да гласуват много членове първи , тогава току виж вс. член народен представител поиска да му се увеличи възнаграждението и пак до бюджета ще опреме.
donna
Старши потребител

Назад към Съдебна власт