начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Частно гр. дело - изгубено в архива

Дискусии на тема съдебната власт в България

Частно гр. дело - изгубено в архива

Мнениеот kolibri » 23 Сеп 2010, 13:21

Здравейте, моля, ако някой се е сблъсквал с подобено безумие, да сподели опит - заявител съм Заповед за изпълнение по 410 ГПК, подадена през м. март. Оттогава не съм получавал никакво съобщение по делото, след справка получих номера на делото и състава и така до днес, когато отново направих справка и се оказа, че делото ми е изпратено в междинна архива в началото на юли и от деловодството ме изпратиха там. Оттам обаче не го намериха и пак ме върнаха в деловодствто. След неколкократни лутания между регистратура (за да се уверя, че номерът е коректен), деловодство и архив, така или иначе делото не е намерено. Има подпис, че е свалено в архов, но там не фигурирало пък в техния опис. Моля за помощ как да процедирам нататък, към кого да се жалвам..., благодаря предварително!
kolibri
Нов потребител

Re: Частно гр. дело - изгубено в архива

Мнениеот wladi » 03 Окт 2010, 13:34

Имах случай около 1998-99 г, когато съдия от РС, загуби цялото гр.дело от 1994 г, преди произнасянено обединено с насрещен иск (междувременно съдията беше преместен дисциплинарно в друг РС). Разполагах с пълни копия на исковото и насрещното дело, открих процедура с Молба за възстановяване, като приложих копията. Естествено делото не беше възстановено, а заведено като ново. По същество го приемам за възстановено, дотолкова че сроковете не се преклудираха и лихвата се прие от датата на първото дело, и получих решение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Съдебна власт