- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Облъчването на адвокатите от съдебната власт
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Облъчването на адвокатите от съдебната власт
Напоследък излезе нова мода да се инсталират навсякъде рентгенови металотърсачи като тези по летищата. Та и съдебните сгради тръгнаха по тази мода, уж да се предотратявали бомбени атентати - то не че и сега при сигнал за поставена бомба съдебните палати не се опразват де, макар на входовете на сградите уж всичко живо да се проверява през рентгена ?
Но най-потърпевшите в тази игра на търсене на бомби се оказаха адвокатите и техните служители, които понякога се налага по няколко пъти на ден да влизат в съдилищата и да минават през рентгеновите портали наред с гражданството, докато магистратите и съдебните служители минават отстрани. Освен че всеки път се редят и губят време на общата опашка, те всеки път поемат и съответната доза рентгеново облъчване и нищо чудно с течение на времето да се окажат с професионално раково заболяване от тези многократни ежедневни облъчвания.
Та докога мислите, че ще продължава това облъчване на адвокатите и техните служители ? Да не би да е поведена негласна държавна битка срещу тях, защото проваляли съдебните заседания по знаковите наказателни дела с фалшиви болнични листове ?
Но най-потърпевшите в тази игра на търсене на бомби се оказаха адвокатите и техните служители, които понякога се налага по няколко пъти на ден да влизат в съдилищата и да минават през рентгеновите портали наред с гражданството, докато магистратите и съдебните служители минават отстрани. Освен че всеки път се редят и губят време на общата опашка, те всеки път поемат и съответната доза рентгеново облъчване и нищо чудно с течение на времето да се окажат с професионално раково заболяване от тези многократни ежедневни облъчвания.
Та докога мислите, че ще продължава това облъчване на адвокатите и техните служители ? Да не би да е поведена негласна държавна битка срещу тях, защото проваляли съдебните заседания по знаковите наказателни дела с фалшиви болнични листове ?
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Re: Облъчването на адвокатите от съдебната власт
Хе, това и мен ме завълнува преди време, когато видях как пред мен казаха на една бременна жена да мине отстрани.
Пък да така е ще ни облъчат, докато не светнем като крушки- ама ще им дойде на ум едва когато почнем да ги съдим за това
никой не може да ни извади сертификат за безопасност на тези апарати ако го поискаме-ще излезе, че няма и разрешение от МЗ и т.н. и т.н.
Пък да така е ще ни облъчат, докато не светнем като крушки- ама ще им дойде на ум едва когато почнем да ги съдим за това
никой не може да ни извади сертификат за безопасност на тези апарати ако го поискаме-ще излезе, че няма и разрешение от МЗ и т.н. и т.н.
- zenitn
- Младши потребител
Предлагам да се снабдим с индивидуални дозиметри и да видим какво ще отчетат за определен период.
Чудех се откъде ми идват телепатични способности, а то...
Чудех се откъде ми идват телепатични способности, а то...
- fani_i
- Потребител
zenitn каза:
Е! Падна ми се и на мен да кажа нещо по собствената си специалност
Няма да светнете zenitn! Съвременните рентгенови апарати работят с импулсни лампи и специални свръх чувствителни ССD-камери и дозовото натоварване е пренебрежимо малко. Ако попитате чрез заявление по ЗДОИ вероятно ще ви кажат че няма такова или е под опасната граница.
Това обаче не е всичко! В радиационната медицина има една добре позната на специалистите графика - пораженията (да не ставам подробен!) като функция на погълнатата доза. Тази графика е права линия и започва от нулата! На разговорен език, специалистите казват: "няма безопасна доза" и всички приказки за някакви прагове и ръбове са приказки за наивници. Има и още нещо. Тези процеси са вероятностни (статистически). Да не ставам подробен... не е нужно всеки ден да минаваш през облъчването за да пострадаш. Ако си "карък" и един път стига! Всичко е въпрос на случайно попадение. Не напразно бременните жени не се подлагат на тези наистина ултрамодерни установки...
Без съмнение, zenitn, трябва да отпочнете процедура срещу премахването на тези апарати там където ги има и да не допускате поставянето на нови където и да е!
И за да не ми рипнат пак разни тук, ще разкажа за една изключително смешна история свързана с уж "безопасността" на съдебните сгради: Шефа на "Охрана" е издействал в правилника да се включат куп глупости, между които и забрана за влизане в съдебните сгради с къси поли. Заради БЕЗОПАСНОСТТА! За мен това е пълно изкукване. Гражданско сдружение е започнало съдебни процедури срещу правилника... но не чакайте някой друг да ви защити срещу облъчването! Не чакайте "да светнете" за да започнете делата.
- plamen_penev
- Активен потребител
Добре де, след като знаете възможностите по Закона за достъп до обществена информация защо не отправите запитване до когото трябва, за да изяснят с официален отговор степента на вредността на излъчване и др. въпроси. Не беше чак толкова далече времето, когато в съдилищата се влизаше без проверки на входа, без записване на лични данни, и без облъчване от "рентгенови металотърсачи " . А до авторът на темата(не се заяждам) - адвокатите не са ли граждани, и "обикновенните граждани" не са ли подложени на вредното лъчение от тези ренгенови апарати(има граждани, които са редовни " потребители" на "услугите "на съдебната система и доста често се налага да минават през съмнителните "рентгеновите портали " ) . Интересно е, дали и за работещите охранители представляват опасност тези "рентгеновите портали " (ако се окаже, че заради мизерната заплата хората от съдебна полиция са изложени на вредни лъчения- лошо). Затова е редно по официален път да се изясни въпроса. Но ако в отговора ви напищат, че "рентгеновите портали " са безопасни, тогава, ще приемете ли отговора?
- zlostar
- Потребител
zlostar каза:
Добре де, след като знаете възможностите по Закона за достъп до обществена информация защо не отправите запитване до когото трябва...
Тук сега си говорим, zlostar. Аз лично за пръв път чувам, че може би ме облъчват без да има нужда от това! И ако някой заинтересован (не че ЗДОИ изисква правен интерес!) не се заеме с този въпрос, не се съмнявайте, че някое гражданско сдружение ще го направи... някога. Има такова неразбираемо сред някои колеги-форумци понятие: "в полза роду"...
zlostar каза:
Не беше чак толкова далече времето, когато в съдилищата се влизаше без проверки на входа, без записване на лични данни, и без облъчване от "рентгенови металотърсачи " .
Лично аз смятам, че тази тема с достпа до съда е доста интересна. Съдът е публична територия. С малки изключения всеки свободен гражданин на страната има право да влиза в него и да се разхожда по коридорите и съдебните му зали. Цялата тая полицейщина около входовете е по-скоро смешна, отколкото вредна. Нима няма да покажа лична карта, ако имам намерения да убия съдия или свидетел (и защо ли да го правя точно в съда?)... Нима ще ме спре някакъв си там металдетектор да внеса пластмасов нож или пистолетоподобно устройство? И вижте какви смехории законотворстват тези от "Охрана" за да защитят безсмислените си заплати: охранителите трябва да ме преценяват дали съм прилично (безопасно?) облечен, като влизам в съда! Утре ще започнат да ми се карат може би и за "неподходящата" за костюма ми вратовръзка създаващ "опасност за сигурността" на техни превъзходителства? Не е смешно! Преди време едно момче-охранителче, вероятно с основно образования, ми "разясняваше" закона с основен аргумент "ще видиш ТИ като извикам патрулката"...
- plamen_penev
- Активен потребител
zlostar написа: А до авторът на темата(не се заяждам) - адвокатите не са ли граждани, и "обикновенните граждани" не са ли подложени на вредното лъчение от тези ренгенови апарати(има граждани, които са редовни " потребители" на "услугите "на съдебната система и доста често се налага да минават през съмнителните "рентгеновите портали " ).
Тук сте напълно прав, че и обикновените граждани носят риск при подобни облъчвания, още повече ако са редовни клиенти на българското правосъдие. Ще излезе обаче, че от гражданите само престъпниците с белезници и пранги, които се явяват на водените срещу тях наказателни дела, са печеливши от играта, като минават отстрани на рентгеновите портали - пак с привилегия.
А иначе още в началото казах, че тези рентгенови портали в България са кьорфишек и при анонимен сигнал по телефона за поставена бомба в съда, полицията я взема на сериозно, въпреки че след като клиентите на съда са минали през тези рентгенови портали, бомбата е трябвало да бъде засечена и спряна на входа на сградата. А щом бомба не е засечена на рентгена, значи бобма в съдебната палата не може да има. Или пък бомба може да има, но да не е засечена на рентгена...
zlostar написа: Но ако в отговора ви напищат, че "рентгеновите портали " са безопасни, тогава, ще приемете ли отговора?
Е вие какво чакате да ви пишат в отговора: че има опасност за здравето на населението, но рентгеновите портали ще си останат в употреба....
И знаете ли колко пари са похарчени за тези рентгенови портали, все от бюджета на съдебната власт, и колко наши хора са се облажили от далаверата ? Та вие сега искате да ви кажат, че рентгеновите апарати са опасни..?
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
заинтригувахте ме г-н plamen_penev - каква точно е специалността Ви, че така детайлно да обяснявате на всички ни за степента на излъчване на тези "междузвездни портали, свързващи ни с богоизбраните" правораздаватели:shock: Дайте линкове да се образоваме
- zenitn
- Младши потребител
Аз съм физик zenitn. Тясната ми специалност е (беше) ядрено-физични методи за контрол и анализ. Обяснението ми не е детайлно, а само информиращо. Дори сега като го гледам, май може някой да остане с грешно разбиране за проблема... Толкова опростенчески са го описал... Линкове няма да ви дам не защото не искам да се образовате, а защото тази доста тясна специалност се учи с години и не от една книга... а и темата е доста конкретна и не много разпространена. Ровнах в Уикипедията с надежда да ви услужа с нещо по-популярно, но не открих нищо подходящо на български. Личните ми познания не са от интернет.
За "междузвездните портали" и "богоизбраните" не ви разбрах въпроса, нито за какви по-точно портали говорите, затова не ви отговарям. Ако се поясните - ще опитам... все пак съм учил и астрономия, и донякъде мога да говоря за звездите ... пред юристи
За "междузвездните портали" и "богоизбраните" не ви разбрах въпроса, нито за какви по-точно портали говорите, затова не ви отговарям. Ако се поясните - ще опитам... все пак съм учил и астрономия, и донякъде мога да говоря за звездите ... пред юристи
- plamen_penev
- Активен потребител
Ето ви тук няколко реда за начално ограмотяване http://en.wikipedia.org/wiki/X-ray Отляво на екрана изберете езика - български
Ако стигнете до края на четивото, ще разберете защо на бременните жени им се забранява да минават през "безопасните" рентгенови портали на съдебната власт ...
Ако стигнете до края на четивото, ще разберете защо на бременните жени им се забранява да минават през "безопасните" рентгенови портали на съдебната власт ...
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Пенев, като ви четох коментара си помислих, дали по примера на спамаджията няма да пратите "зенит" на платена консултация с физик, нали спамера пише, че за всяка информация се плаща, то и на физиците ви искат пари в магазина
- zlostar
- Потребител
Защо се задръства така форума - вярно то форумите са тоалетни, ама това са наистина губи време теми.
1. Трябва да има контрол над тълпата, която влиза в съда - ако не иска да я облъчват, да не посещава сградата.
2. Невъзможно е без техника - ръчна проверка на багаж, забрави - един ден трябва да се редиш на опашка.
3. Техниката е на това ниво, няма алтернативи.
4. Когато си счупиш крака, не дай Боже - кажи, че си от Йеховистите и не даваш кръв, не приемаш кръв и искаш да те гипсират без рентген.
Когато престанат да ползват телефона на съда за сигнал за бомби или когато преминем във фазата на всемирния хуманизъм, тогава няма да страдаме от радиацията.
1. Трябва да има контрол над тълпата, която влиза в съда - ако не иска да я облъчват, да не посещава сградата.
2. Невъзможно е без техника - ръчна проверка на багаж, забрави - един ден трябва да се редиш на опашка.
3. Техниката е на това ниво, няма алтернативи.
4. Когато си счупиш крака, не дай Боже - кажи, че си от Йеховистите и не даваш кръв, не приемаш кръв и искаш да те гипсират без рентген.
Когато престанат да ползват телефона на съда за сигнал за бомби или когато преминем във фазата на всемирния хуманизъм, тогава няма да страдаме от радиацията.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Разбрах шегата zlostar
Гледам на форума като на място в което мога просто да си поговоря с умни мъже и жени. Гледам да не обръщам внимание на тези, които гледат на форумите "като на тоалетни"... След като се запознах и с напастта на "многониковия" наричан още "стоглавия" и се научих да го разпознавам по датата на регистрация и очевидните простотии в текстовете му, вече нямам проблем със спамърите...
Гледам на форума като на място в което мога просто да си поговоря с умни мъже и жени. Гледам да не обръщам внимание на тези, които гледат на форумите "като на тоалетни"... След като се запознах и с напастта на "многониковия" наричан още "стоглавия" и се научих да го разпознавам по датата на регистрация и очевидните простотии в текстовете му, вече нямам проблем със спамърите...
- plamen_penev
- Активен потребител
Може би облъчването на адвокатите от съдебната власт наистина да е част от негласен общ план за унищожаването им, щом като на много от тях вече не им стигат парите дори за плащането на членския внос от 20 лева на месец.
".... пазарът на юридическите услуги, предлагани от адвокатите, отбелязва устойчив и непрекъснат спад. Като резултат от тази тенденция все по-голямата част от българските адвокати остават без работа, а за немалка част от съсловието заплащането на месечната членска вноска от 20 лева се превръща в сериозен проблем. Поради тази причина през последните години ставаме свидетели на нарастващ брой на дисциплинарни производства срещу адвокати поради неплащането й. Това е сигурен белег, че голяма част от членовете на гилдията обедняват, въпреки бурното развитие на икономическите отношения и растящия брой на делата в българските съдилища."
http://mediapool.bg/show/?storyid=149684&srcpos=4
".... пазарът на юридическите услуги, предлагани от адвокатите, отбелязва устойчив и непрекъснат спад. Като резултат от тази тенденция все по-голямата част от българските адвокати остават без работа, а за немалка част от съсловието заплащането на месечната членска вноска от 20 лева се превръща в сериозен проблем. Поради тази причина през последните години ставаме свидетели на нарастващ брой на дисциплинарни производства срещу адвокати поради неплащането й. Това е сигурен белег, че голяма част от членовете на гилдията обедняват, въпреки бурното развитие на икономическите отношения и растящия брой на делата в българските съдилища."
http://mediapool.bg/show/?storyid=149684&srcpos=4
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Да! Май с новите ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ тарифи, дозата получена от адвокатите по съдилищата ще е пренебрежимо малка...
- plamen_penev
- Активен потребител
Цитирам колегата Керелов.
Но това е невярно, неточно - напротив, адвокатите обогатяват, това с вноските е съзнателна (подсъзнателна) реакция срещу данъчни проверки.
Ето - не мога да си плащам вноските по 20 лева, нямам нито лев данъчни облози.
Освен това, какъв адвокат си, ако не можеш да се скараш с Адвокатския съвет.
Така печелиш една гранична полоса - действителните ти интереси са, да не намерят истинските ти ловни полета.
Адвокатския съвет е за това - складира информация, някой отгоре се прави на началник и разпределя дела, разни глупости такива.
А като имаш дисциплинарно дело, готово - сега и да не те нарочат за нещо, никой не те знае.
Всъщност си бръкнал дълбоко във вира и шарана е в ръцете ти.
Би трябвало да не си завиждаме, ама няма как.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Няма нищо лошо в тоалетните - на мен са ми разказвали, че имало течаща вода в някои тоалетни.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|