- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
До г-н Керелов
|
|
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
До г-н Керелов
Г-н Керелов най-учтиво ви моля да престане с копи пийс на журналистически статии ,защото всички можем да четем и да прочетем това което ни интересува.
Бих искала да чуя какво е направил г-н Керелов за тая държава ,та нещата да се подобрят. Защото много лесно е да пейсваш статии ,но друго е да направиш нещо . Е господин Керелов предвид голямото ви възмущение ,нима то се изразява само в пейсване на статии по форумите ? Предприели ли сте някви стъпки и т.н.,все пак вие сте наш колега доколкото зная.
Нямам нищо лично против вас ,но това с копи пейса е вече банално.
Бих искала да чуя какво е направил г-н Керелов за тая държава ,та нещата да се подобрят. Защото много лесно е да пейсваш статии ,но друго е да направиш нещо . Е господин Керелов предвид голямото ви възмущение ,нима то се изразява само в пейсване на статии по форумите ? Предприели ли сте някви стъпки и т.н.,все пак вие сте наш колега доколкото зная.
Нямам нищо лично против вас ,но това с копи пейса е вече банално.
- donna
- Старши потребител
Re: До г-н Керелов
Уважаема donna!
Не мисля, че линковете към статии са copy/paste... Но не това е важното. Мисля, че господин Керелов ни предлага не просто да прочетем някаква си статия, което без съмнение можем да си направим и без негова помощ, а да дискутираме казуса от правна гледна точка. Все пак тук се събират специалисти по право и "надничат" хора, имащи някакъв афинитет към мечтата за правова държава (като мен, например).
Като доказателство към изключителната полза от нехаресваните от неколцина тук теми на адв. Керелов (и други като него!) ще посоча споровете в темата му около разгонването, побоя и осъждането на протестиращите пред НС на 14.1.2009 г. ( http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=34483 ). Никога нямаше да разбера (и не само аз изглежда, а и участващи там юристи!), че е стандартна практика (посочени са повече от едно дела!) на ЕСПЧ да осъжда осъждането на когото и да било без право на обжалване. Ако, казвам, не беше господин Керелов да възбуди този спор, щях да продължавам да мисля, че осъждането на арестуваните младежи е било законосъобразно (в случая - "указосъобразно" ). За вас подобни дискусии може би са неважни, но очевидно е че има и такива, които ги смятат за важни, ако се съди по участието им. Не всички там участват за да обиждат адв. Керелов или мислещите като него!
Приемете почитанията ми към мнението ви за подобни теми!
Не мисля, че линковете към статии са copy/paste... Но не това е важното. Мисля, че господин Керелов ни предлага не просто да прочетем някаква си статия, което без съмнение можем да си направим и без негова помощ, а да дискутираме казуса от правна гледна точка. Все пак тук се събират специалисти по право и "надничат" хора, имащи някакъв афинитет към мечтата за правова държава (като мен, например).
Като доказателство към изключителната полза от нехаресваните от неколцина тук теми на адв. Керелов (и други като него!) ще посоча споровете в темата му около разгонването, побоя и осъждането на протестиращите пред НС на 14.1.2009 г. ( http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=34483 ). Никога нямаше да разбера (и не само аз изглежда, а и участващи там юристи!), че е стандартна практика (посочени са повече от едно дела!) на ЕСПЧ да осъжда осъждането на когото и да било без право на обжалване. Ако, казвам, не беше господин Керелов да възбуди този спор, щях да продължавам да мисля, че осъждането на арестуваните младежи е било законосъобразно (в случая - "указосъобразно" ). За вас подобни дискусии може би са неважни, но очевидно е че има и такива, които ги смятат за важни, ако се съди по участието им. Не всички там участват за да обиждат адв. Керелов или мислещите като него!
Приемете почитанията ми към мнението ви за подобни теми!
- plamen_penev
- Активен потребител
Лошо няма да се дискутира ,но защо трябва да дискутираме по статии , какво лошо и страшно има ,човекът да постави тук личното си мнение и да се дискутира по него ?
Какво толкова има да се напише във връзка с ТОВА ,аз мисля по ДРУГ начин или не съм съгласен с нещо си там по тия и тия причини.
Защо трябва всички статии да се пейсват тука ?
Какво толкова има да се напише във връзка с ТОВА ,аз мисля по ДРУГ начин или не съм съгласен с нещо си там по тия и тия причини.
Защо трябва всички статии да се пейсват тука ?
- donna
- Старши потребител
Струва ми се, уважаема donna, че имаме някакво противоречие с ваз в терминологията... Да "пействаш", аз разбирам да поместиш целия предложен за дискусия материал ТУК, във форума. Истина е, че преди време господин Керелов прилагаше подобна техника, все едно по какви негови си съображения, но отдавна не съм го виждал да я използва. Може би ще направите проучване и ще забележите, че вече дава само линк към дискусионната статия или към препратките на които се позовава. Не съм му адвокат на адв. Керелов, а и той едва ли има нужда от такъв, но вероятно базирате темата си върху стара информация? Моля - проверете!
- plamen_penev
- Активен потребител
http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=5398077
Наказания срещу протестиращите в София са нарушили правата им
by newswriter on 25/01/2009 2:20 PM
Административните наказания на участниците в протестите пред Народното събрание по Указа за борба с дребното хулиганство противоречат на Европейската конвенция за защита на правата на човека, посочва адвокатът Георги Керелов.
В решение от юли 2007 по дело "Зайцев срещу Латвия", съдът в Страсбург изрично обявява липсата на двуинстанционно съдебно произнасяне по административно нарушение, наказуемо с глоба или задържане от 1 до 15 дни за противоречаща на Конвенцията.
Друго подобно осъждане в Страсбург за политическа саморазправа, подобна на тази с протестиращите на 14 януари 2009, засяга Армения.
Това означава, че наложените от Районния съд административни наказания глоба или задържане в поделенията на МВР от 1 до 15 дни без право на обжалване са незаконни поради прякото действие в България и върховенството на Kонвенцията над въпросния Указ за борба с дребното хулиганство.
Според Керелов, съдиите от районните съдилища са извършили дисциплинарни нарушения като са наложили глоби по указа за борба с дребното хулиганство, а тези, които са постановили задържане в поделенията на МВР подлежат и на наказателно преследване от прокуратурата незаконно лишаване от свобода.
Участници в протестите на 14 януари вече декларираха, че ще заведат дела срещу държавата за репресиите срещу тях.
Те също така поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков. Искането за оставка е основно и за предстоящия протест на 28 януари.
България е държавата от ЕС с най-голям брой осъдителни дела в Страсбург за нарушаване на човешките права.
Наказания срещу протестиращите в София са нарушили правата им
by newswriter on 25/01/2009 2:20 PM
Административните наказания на участниците в протестите пред Народното събрание по Указа за борба с дребното хулиганство противоречат на Европейската конвенция за защита на правата на човека, посочва адвокатът Георги Керелов.
В решение от юли 2007 по дело "Зайцев срещу Латвия", съдът в Страсбург изрично обявява липсата на двуинстанционно съдебно произнасяне по административно нарушение, наказуемо с глоба или задържане от 1 до 15 дни за противоречаща на Конвенцията.
Друго подобно осъждане в Страсбург за политическа саморазправа, подобна на тази с протестиращите на 14 януари 2009, засяга Армения.
Това означава, че наложените от Районния съд административни наказания глоба или задържане в поделенията на МВР от 1 до 15 дни без право на обжалване са незаконни поради прякото действие в България и върховенството на Kонвенцията над въпросния Указ за борба с дребното хулиганство.
Според Керелов, съдиите от районните съдилища са извършили дисциплинарни нарушения като са наложили глоби по указа за борба с дребното хулиганство, а тези, които са постановили задържане в поделенията на МВР подлежат и на наказателно преследване от прокуратурата незаконно лишаване от свобода.
Участници в протестите на 14 януари вече декларираха, че ще заведат дела срещу държавата за репресиите срещу тях.
Те също така поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков. Искането за оставка е основно и за предстоящия протест на 28 януари.
България е държавата от ЕС с най-голям брой осъдителни дела в Страсбург за нарушаване на човешките права.
- Pink_Floyd
- Потребител
И.... последно. Г-н Керелов ще спрете ли заливането с журналистическа помия? Ако искате да обсъждате нови - направете си сайт за тази цел.
Мисленето на хората няма да се промени с цитиране на статии. Бачкане трябва и то ЯКО бачкане.
Мисленето на хората няма да се промени с цитиране на статии. Бачкане трябва и то ЯКО бачкане.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Ами че точно това прави господин Керелов като предлага дискусии по теми, мисля... Вие, уважаеми DEKAH какво правите за да го промените това пусто мислене?
- plamen_penev
- Активен потребител
Нямаме сбъркано мислене, защо представяте България в някаква извратена светлина - да не би строителите на метрото в София да са българи? Какво бачкат повече от нас? Прехвалената японска работливост е мит.
Произвеждахме компютри и високи технологии, нима това не е факт?
Произвеждахме компютри и високи технологии, нима това не е факт?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
И само толкова ли са страдащите от умствена недостатъчност ? Хайде, моля, да се покажат и другите, без да се срамуват излишно ...
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Ми щом толкова любезно ни каните... Малко ми прилича на снимането на личните карти на протестиращите пред парламента, което (щото съм си инатлив) ме мотивира да ида и моята да снимат... Затова - пишете ме и мен като такъв със снимани документи за самоличност поради събиращия се протест срещу г-н Керелов
- ykovachev
- Активен потребител
г-н Керелов , нямам ништо лично против вас ,но помолих да сперте със статиите ,вие сте наш колега и можете съвсем спокойно да се включвате със ваши мнения като юрист ,а не като страничен наблюдател ,който следи каква е реакцията на народо населението след като е прочело това или онова.
Няма лошо да се чете преса ,но тук сме юристи все пак ,но вместо това ние получихме диагноза .
Няма лошо да се чете преса ,но тук сме юристи все пак ,но вместо това ние получихме диагноза .
- donna
- Старши потребител
Проблемът на хората е, че вярват в някакви субекти от рода на политици.
Това е обективната реалност.
Това е обективната реалност.
Последна промяна ivan_lawyer на 30 Яну 2009, 18:34, променена общо 1 път
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Аз не зная във форума някой да е принуждаван да чете нещо против собственото си желание. Второ, какво значи 'статия'? Самият портал има новинарска секция, където се прилагат материали от най-различни източници и те какво, не трябва да се дискутират във форума, когато някой от участниците прецени че е необходимо, така ли? Какво пречи да се дискутират материали и от други източници?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Господин Йорданов при цялото ми уважение ,раздела със статии на страницата допуска да изразиш мнение по самата статия ,който иска да си ипше там , но това е форум .
Форум ,който отдавна изгуби същността си ,тоест вече не е толкова юридически ,колкото може би политически , място за лични драми ,място където разни недооценени субекти се изразяват с отвратителни коментари по адрес на питащи и колеги и други подобни .
Форум ,който отдавна изгуби същността си ,тоест вече не е толкова юридически ,колкото може би политически , място за лични драми ,място където разни недооценени субекти се изразяват с отвратителни коментари по адрес на питащи и колеги и други подобни .
- donna
- Старши потребител
Същността на един дискусионен форум се изразява в обсъждането именно на онова, което участниците във форума намират за необходимо.
- kostadin.iordanov
- Потребител
Я да застана и аз в редичката до donna и ykovachev
-
mi_lena - Потребител
kostadin.iordanov:
Аз не зная във форума някой да е принуждаван да чете нещо против собственото си желание.
Не господин kostadin.iordanov. Не става дума за това. Тези хора искат подобни болезнени за обществото теми ИЗОБЩО да не бъдат дискутирани! Не от самите от тях - от никого!
- plamen_penev
- Активен потребител
Избягвам да се включвам в подобни неюридически "дискусии", изобщо рядко пиша във форума, тъй като не претендирам, че житейския и юридическия ми опит са достатъчни, за да раздавам съвети и мнения..Но някак си не се сдържах при продължаващото нагло спамене и политиканстване от страна на два три субекта във форума представители на рода "недоволникус булгарикус" - малко пояснение за този род - неговите представители се характеризират с манията да обвиняват държавата за собствената си некадърност и неуспехи, за тях всички, които не споделят мнението им са "страдащи от умствена недостатъчност", те разбират всичко и всички, тях не ги разбират защото малцина могат да достигнат тяхното универсално развитие - физик-юрист, политиканстващ юрист, мечка велосипедист и т.н., техния най голям враг е държавата, в съзнанието си те виждат световни конспирации, величаят чуждите посланици и плюят по всичко що е нашенско и ...тук таме отвличат по някой автобус
P.S. Извинявам се за използването на "булгарикус" на всички "страдащи от умствена недостатъчност"
P.S. Извинявам се за използването на "булгарикус" на всички "страдащи от умствена недостатъчност"
- ppetkov
- Младши потребител
Много ми хареса "мечка велосипедист" и "световни конспирации"
- plamen_penev
- Активен потребител
Сега ако и халюциниращите започнат да прииждат, наистина ще стане много весело !
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|